ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terra Nera 2023 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

TERRA NERA 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€17,90
€15,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο απόλυτος συνδυασμός φρεσκάδας και ωριμότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Terra Nera λευκό του Αρτέμη Καραμολέγκου, είναι ο απόλυτος συνδυασμός φρεσκάδας και ωριμότητας!

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως νέοι ακόμα αμπελώνες της Σαντορίνης, μπορούν να δώσουν ένα απόλυτα ισορροπημένο και απολαυστικό κρασί; Βέβαια, όταν λέμε νέοι, εννοούμε μέσου όρου ηλικίας 50 ετών...

Η ιστορία του Οινοποιείου του Αρτέμη Καραμολέγκου, κρατάει από το 1952. Ο παππούς Αρτέμης, ήταν από τους πρώτους αμπελοκαλλιεργητές του νησιού και σήμερα κάποια από τα αμπέλια του οινοποιείου, έχουν ηλικία 150 ετών! Το οινοποιείο απέκτησε αέρα νεωτερισμού, όταν τα ηνία πήρε η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο εγγονός Αρτέμης Καραμολέγκος. Πάντρεψε την οικογενειακή παράδοση με την τεχνολογία και εφάρμοσε νέες τεχνικές τόσο στην οινοποίηση, όσο και στο αμπέλι. Το αποτέλεσμα? Να εμφιαλώσει τον πρώτο ΠΟΠ οίνο του οινοποιείου! Η οικογένεια Καραμολέγκου, έχει γράψει ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια πάνω στην παραγωγή σαντορινιών κρασιών, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πρώτες παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Εσύ για αρχή, μπορείς να ξεκινήσεις «το διάβασμα» με τον πρόλογο αυτής της εγκυκλοπαίδειας, με τα Terra Nera. Την πιο απλή σειρά κρασιών του οινοποιείου, αλλά και αυτή που θα σε κάνει να θέλεις να δοκιμάσεις και όλα τα υπόλοιπα!

Στο Terra Nera λευκό, το Ασύρτικο οινοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι αναδεικνύονται πιο πολύ τα φρουτώδη αρώματα. Στη συνέχεια, μένει για 4 περίπου μήνες στις οινολάσπες, γιατί εντάξει είπαμε νέο είναι, αλλά παραμένει Ασύρτικο!

Δοκίμασέ το και εμπιστεύσου μας…θα μυρίσει καλοκαίρι! Με το φαγητό θα κάνει θραύση…ξέχασέ το το νερό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Έντονα φρουτώδη αρώματα, με το πεπόνι και το αχλάδι να κυριαρχούν. Τα ώριμα εσπεριδοειδή, κυρίως λεμόνι και lime, ισορροπούν απόλυτα με την αυστηρή τυπική ορυκτότητα και τις διακριτικές νότες βοτάνων και βρεγμένης πέτρας. Έχει ένταση στη γεύση και μακρά, πολύπλοκη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Πεπόνι, αχλάδι, εσπεριδοειδή, λεμόνι, lime, ορυκτότητα, βότανα, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

TERRA NERA 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine με κυδώνια, λαβράκι στα κάρβουνα, χοιρινό λεμονάτο στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}