Η Μαλαγουζιά Terre de Zeus από το οινοποιείο Navitas έχει το κλασσικό και πολυαγαπημένο ύφος αυτής της μοσχομυριστής και πλούσιας ποικιλίας, αλλά σου πετάει και μια έξτρα δροσιστική οξύτητα και εκεί σε κερδίζει ακόμα περισσότερο. Τώρα που όλες οι καλοκαιρινές γκουρμεδιές θα έχουν την τιμητική τους, δεν θα βρεις καλύτερο κρασί για pairing και καθημερινή απόλαυση.
Η Μαρία Δημητριάδη ήταν η αιτία που το οινοποιείο πήρε έναν αέρα ανανέωσης και το 2015 έκανε στροφή προς το δρόμο των παγκόσμιων διακρίσεων και των πολύ ποιοτικών κρασιών. Μετά της σπουδές της στην ψυχολογία θέλησε να αφοσιωθεί στην αναγέννηση του οικογενειακού αμπελώνα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου και το 2020 έκανε τον πρώτο τη τρύγο. Συνοδοιπόρος σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο οινολόγος Γρηγόρης Σωτηριάδης και το 2021 έβγαλαν στην αγορά τα πρώτα τους κρασιά. Από τότε εντυπωσιάζουν κάθε χρόνο το ελληνικό κοινό, ενώ έχουν κάνει ηχηρή την παρουσία τους και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πλέον εκτός από τη vegan πιστοποίηση, το οινοποιείο απέσπασε και την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας ενώ λειτουργεί με τη λογική της αειφόρου ενέργειας (με λιγότερη επιβάρυνση προς το περιβάλλον!).
Η Μαλαγουζιά Terre de Zeus είναι single vineyard, όπως και όλη η ομώνυμη σειρά. Το αμπέλι είναι 22 ετών και τα σταφύλια ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές με κλασσική λευκή οινοποίηση και παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 3 μήνες που ενίσχυσε τη λιπαρότητα του κρασιού. Η τσιμπημένη όμως οξύτητα, κάτι σπάνιο για τη μοσχομυριστή Μαλαγουζιά, έφερε την απόλυτη ισορροπία σε ένα πολύ απολαυστικό κρασί.
Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις!