ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terre De Zeus Μαλαγουζιά 2023 - Navitas Winery
Navitas Winery

TERRE DE ZEUS ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - NAVITAS WINERY

  Ελλάδα / Πιερία
€18,80
€16,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια διαφορετική Vegan Μαλαγουζιά όλο φρεσκάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Μαλαγουζιά Terre de Zeus από το οινοποιείο Navitas έχει το κλασσικό και πολυαγαπημένο ύφος αυτής της μοσχομυριστής και πλούσιας ποικιλίας, αλλά σου πετάει και μια έξτρα δροσιστική οξύτητα και εκεί σε κερδίζει ακόμα περισσότερο. Τώρα που όλες οι καλοκαιρινές γκουρμεδιές θα έχουν την τιμητική τους, δεν θα βρεις καλύτερο κρασί για pairing και καθημερινή απόλαυση.
 
Η Μαρία Δημητριάδη ήταν η αιτία που το οινοποιείο πήρε έναν αέρα ανανέωσης και το 2015 έκανε στροφή προς το δρόμο των παγκόσμιων διακρίσεων και των πολύ ποιοτικών κρασιών. Μετά της σπουδές της στην ψυχολογία θέλησε να αφοσιωθεί στην αναγέννηση του οικογενειακού αμπελώνα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου και το 2020 έκανε τον πρώτο τη τρύγο. Συνοδοιπόρος σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο οινολόγος Γρηγόρης Σωτηριάδης και το 2021 έβγαλαν στην αγορά τα πρώτα τους κρασιά. Από τότε εντυπωσιάζουν κάθε χρόνο το ελληνικό κοινό, ενώ έχουν κάνει ηχηρή την παρουσία τους και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πλέον εκτός από τη vegan πιστοποίηση, το οινοποιείο απέσπασε και την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας ενώ λειτουργεί με τη λογική της αειφόρου ενέργειας (με λιγότερη επιβάρυνση προς το περιβάλλον!).
 
Η Μαλαγουζιά Terre de Zeus είναι single vineyard, όπως και όλη η ομώνυμη σειρά. Το αμπέλι είναι 22 ετών και τα σταφύλια ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές με κλασσική λευκή οινοποίηση και παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 3 μήνες που ενίσχυσε τη λιπαρότητα του κρασιού. Η τσιμπημένη όμως οξύτητα, κάτι σπάνιο για τη μοσχομυριστή Μαλαγουζιά, έφερε την απόλυτη ισορροπία σε ένα πολύ απολαυστικό κρασί.
 
Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει λεμονί χρώμα, ζωηρό στο ποτήρι. Η μύτη έχει μέτρια αρωματική ένταση με κυρίαρχα τα ζουμερά ροδάκινα, καθώς και πορτοκάλι, βερίκοκο και λεμόνι. Λευκά άνθη λεμονιού, λευκό τσάι, brioche, νύξεις ορυκτότητας και μια αίσθηση μέντας που δίνει ιδιαίτερη φρεσκάδα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με τραγανή οξύτητα που ισορροπεί άριστα τη λιπαρότητά του. Αρώματα από φρέσκα εσπεριδοειδή και λευκόσαρκο ροδάκινο, με μια κομψή και αλμυρή επίγευση.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Πιερία, Ελλάδα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Ροδάκινο, πορτοκάλι, βερίκοκο, λεμόνι, λευκά άνθη, λευκό τσάι, brioche, ορυκτότητα, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

TERRE DE ZEUS ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - NAVITAS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με καλαμαράκια τηγανιτά, λεμονάτο κοτόπουλο ή sushi

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}