ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Dry Dam Riesling 2023 - d'Arenberg
d'Arenberg

THE DRY DAM RIESLING 2023 - D'ARENBERG

  Αυστραλία / McLaren Vale
€17,80
€15,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Riesling όπως μόνο η Αυστραλία ξέρει να κάνει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Dry Dam Riesling 2023 του d’Arenberg είναι τραγανό, φινετσάτο και γεμάτο ενέργεια. Ζωντανή οξύτητα, κομψά αρώματα lime, λεμονιού και λευκών λουλουδιών, με μια υποψία ορυκτότητας που του δίνει χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. Ιδανικό για θαλασσινά, ασιατικές κουζίνες ή απλώς…για όταν θέλεις ένα κρασί που ξεχωρίζει! Αυτό είναι το Riesling που αναδεικνύει την φρέσκια και εκλεπτυσμένη πλευρά της Αυστραλίας και θα το καταναλώνεις με περίσσια απόλαυση!

Το d'Arenberg, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία της Αυστραλίας, ιδρύθηκε το 1912 στη γραφική περιοχή McLaren Vale από τον Joseph Osborn και σήμερα διευθύνεται από την 4η γενιά, τον Chester Osborn. Παράγει εκφραστικά κρασιά με αυστηρές βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές, ενώ παράλληλα είναι μέλος του οργανισμού Sustainable Winegrowing Australia. Είναι ιδρυτικό μέλος των Australia’s First Families of Wine, εκπροσωπώντας πάνω από έναν αιώνα παράδοσης. Το οινοποιείο λειτουργεί με σεβασμό στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια και έχει περιορίσει κατά 70% τη χρήση πλαστικού. Άκρως εντυπωσιακός είναι και ο “Κύβος του d'Arenberg” που αποτελεί τον επισκέψιμο χώρο γευσιγνωσιών του οινοποιείου και συνδυάζει τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την ιστορικότητα των αμπελώνων.

Για το The Dry Dam Riesling 2023 d’Arenberg, τα σταφύλια πιέστηκαν πολύ απαλά, ώστε να χρησιμοποιηθεί μόνο ο πιο κομψός και πολύτιμος χυμός τους. Στη συνέχεια, το κρασί ζύμωσε σε χαμηλές θερμοκρασίες για τη διατήρηση των φρέσκων αρωμάτων της ποικιλίας. Η ζύμωση σταμάτησε ώστε να μείνουν κάποια αζύμωτα σάκχαρα στο κρασί και να του δώσουν μια πολύ διακριτική γλύκα. Αυτά τα 14 γρ. Σακχάρων λοιπόν έρχονται και ισορροπούν με την κοφτερή οξύτητα και το λεμονάτο φρούτο συνθέτοντας το απόλυτο κρασί για ασιατικά πικάντικα πιάτα, sushi και παραλία!.

Το The Dry Dam Riesling 2023 d’Arenberg 1992, πήρε το όνομά του από το μικρό φράγμα που υπήρχε δίπλα στον αμπελώνα. Που ενώ μετά τις βροχές έπρεπε να είναι γεμάτο, ήταν ελαττωματικό και παρέμενε άδειο, πράγμα που ωφέλησε ιδιαίτερα την ξερική καλλιέργεια του Riesling, προσδίδοντας μοναδικό χαρακτήρα και βάθος!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη, ξεχωρίζουν τα φρέσκα αρώματα από άνθη εσπεριδοειδών, lime, ξύσμα λεμονιού και αχλάδι. Στη συνέχεια ξεδιπλώνονται νότες από αγιόκλημα, νεκταρίνι και ανανά.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα και λεμονάτη οξύτητα που έρχεται σε ισορροπία με τη διακριτική του γλυκύτητα. Νότες από κρέμα λεμονιού, ζουμερό lime, πλαισιώνονται από αρώματα ανανά, πράσινο μήλο, βρεγμένη πέτρα και ακτινίδιο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 10,5%
Προέλευση McLaren Vale, Αυστραλία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα άνθη εσπεριδοειδών, lime, ξύσμα λεμονιού, αχλάδι, αγιόκλημα, νεκταρίνι, ανανάς
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

THE DRY DAM RIESLING 2023 - D'ARENBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με θαλασσινά, sushi, πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}