Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

The King's Court of Fthia 2016 - Αρλεκοίνων Χώρα
Αρλεκοίνων Χώρα Οινοποιείο

THE KING'S COURT OF FTHIA 2016 - ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ

  Ελλάδα / Λάρισα
€21,40
19.00
€19,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Σπάνια και δυσεύρετη ανακάλυψη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ανακαλύψαμε το απόλυτα συλλεκτικό λευκό κρασί που θα κάνει πάταγο στις φετινές γιορτές και έχει ένα από τα πιο περίεργα ονόματα που έχεις ακούσει. Που να δεις και τη φιάλη…

Το Οινοποιείο Αρλεκοίνων Χώρα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του αλλά ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Το The King’s Court of Fthia 2016 (ναι αυτό είναι το όνομά του) είναι το μεγάλο καμάρι του! Πολύ περιορισμένης παραγωγής, μόλις 1.100 φιάλες, με εντυπωσιακή ετικέτα, έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται στα πηγαδάκια των οινόφιλων. Ασύρτικο (85%) και Μπατίκι (15%) συναντιούνται σε ένα τελείως απρόσμενο χαρμάνι. Τι είναι το Μπατίκι; Τοπική, παραμελημένη και σπάνια πλέον ποικιλία της Θεσσαλίας που με κατάλληλη φροντίδα δείχνει σημάδια μεγαλείου.

Ένα μόνο ξηρικό αμπελοτόπι σε υψόμετρο 380 μ. στο Ναρθάκιο Όρος, σκληραγωγεί τα φυτά των δύο ποικιλιών, αναγκάζοντάς τα σε αποδόσεις της τάξης των 400 κιλών/στρέμμα. 0 τρύγος είναι όψιμος δίνοντας έναν υπερσυμπυκνωμένο «σταφυλοχυμό» που αποτελεί τη βάση του The King’s Court of Fthia 2016 του Οινοιποιείου Αρλεκοίνων Οίνος, ενός κρασιού που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.

Σα να μην έφτανε αυτό, Το 50% από το ιδιαίτερο blend ζυμώνει και παραμένει σε καινούργιο γαλλικό δρύινο βαρέλι 500 lt για 5 μήνες ενώ το υπόλοιπο παραμένει στη δεξαμενή για 10 μήνες με τις οινολάσπες και συνεχές battonage. Τα δυο χαρμάνια ενώθηκαν και εμφιαλώθηκαν σε μια ιδιαίτερη φιάλη με ετικέτα που ξεχωρίζει από μακριά. Ξεκουράστηκαν όσο χρειάστηκε και τώρα είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.

Δίπλα σε γεμιστές γαλοπούλες, χοιρομέρια με μέλι και πατέ θα είναι ο απόλυτος γιορτινός συνοδός.

Και δεν χρειάζεται να βιαστείς. Θα περιμένει τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσές ανταύγειες.

Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με αρώματα λεμονιού, καραμελωμένου περγαμόντου, πεπονιού, ροδάκινου, μελιού, αγιοκλήματος και τοστ. Έπειτα από λίγο νότες φουντουκιού, βανίλιας, βουτύρου και μπισκότου κάνουν την εμφάνιση τους.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και αρκετά συμπυκνωμένα αρώματα ώριμων φρούτων όπως μάνγκο, ροδάκινο, κυδώνι, λεμόνι, πεπόνι και γκρέιπφρουτ. Νύξεις καραμέλας, μελιού, βανίλιας, φρυγανισμένου brioche και ζαχαρωμένου πορτοκαλιού συμπληρώνουν το ήδη πολύπλοκο και εντυπωσιακό σύνολο. Καραμελένια επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Θεσσαλία
Ποικιλία Ασύρτικο, Μπατίκι
Αρώματα λεμόνι, καραμελωμένο περγαμόντο, πεπόνι, ροδάκινο, μέλι, αγιόκλημα, τοστ, φουντούκι, βανίλια, βούτυρο, μπισκότο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

THE KING'S COURT OF FTHIA 2016 - ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, πάπια με πορτοκάλι ή μπούτι χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}