ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Thέros 2020 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

THΕROS 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€15,00
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πολυδύναμο Ασύρτικο από τα... Μεσόγεια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Thέros από τους Αμπελώνες Μάρκου είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Ασύρτικο από τα Μεσόγεια! Το φρούτο ελαφρώς πιο ώριμο, η οξύτητα πιο ισορροπημένη και η αίσθηση της βρεγμένης πέτρας πλαισιώνεται από τις γήινες νότες του αμφορέα.

Η νέα γενιά ενός από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της Αττικής, αυτό των Αμπελώνων Μάρκου, καταπιάστηκε τόσο με το Σαββατιανό όσο και με άλλες πολυδύναμες ποικιλίες. Και όταν ακούς πολυδύναμες ποικιλίες πρώτη και καλύτερη έρχεται στο μυαλό σου το Ασύρτικο. Με αυτή τη σκέψη αλλά και το διαφορετικό αρωματικό προφίλ που δίνει το Ασύρτικο στην Αττική δημιουργήθηκε το Thέros των Αμπελώνων Μάρκου. Το Ασύρτικο μαζεύεται την κατάλληλη στιγμή και έπειτα από προσεκτική διαλογή ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Κατόπιν μέρος του κρασιού παλαιώνει για 2 μήνες σε πήλινο αμφορέα, δίνοντας μια πιο γήινη διάσταση στο κρασί.

Απόλαυσε το Thέros από τους Αμπελώνες Μάρκου παρέα με θαλασσινά μεζεδάκια και δε θα χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Thέros από τους Αμπελώνες Μάρκου έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, περγαμόντου, ζύμης, ροδάκινου, λευκών λουλουδιών και λωτού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, λιπαρή υφή και μέτρια οξύτητα. Ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ανθόμελου, ροδάκινου, αλμύρας και νωπού χώματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, ζύμη, ροδάκινο, λευκά λουλούδια, λωτό
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THΕROS 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καλαμαράκια τηγανητά, γαύρος ριγανάτος, χορτόπιτα

Καλαμαροκροκέτες με κουρκούτι ούζου

Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια


Για το Κουρκούτι
2 στίγματα κρόκο Κοζάνης
30 ml. ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml. σόδα αναψυκτικό
Θυμάρι
Αλεύρι φαρίνα
Αλάτι


Για το Ντρέσινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού
60 ml. ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το αρωματικό κουρκούτι ούζου:

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ούζο με τα στίγματα του κρόκου να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά, μαζί με το ούζο και τον κρόκο, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρ, γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια.

Για το Ντρέσινγκ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε.

Για τις κροκέτες:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν καλά. Έπειτα τα ρίχνουμε ένα ένα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές μαζί με τη σάλτσα.

 

Έυα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}