Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

"Θυμάρι Πέτρας" Ρομπόλα 2018 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

"ΘΥΜΑΡΙ ΠΕΤΡΑΣ" ΡΟΜΠΟΛΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€34,50
28.00
€28,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η πιο συλλεκτική Ρομπόλα! Μόνο 350 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Πετρακόπουλος το έκανε πάλι το θαύμα του. Το οινοποιείο του Νίκου Πετρακόπουλου έχει αφιερωθεί όσο ελάχιστα στην ανάδειξη της Ρομπόλας, με τη νέα του ετικέτα, την Ρομπόλα "Θυμάρι Πέτρας" να ίσως η καλύτερη Ρομπόλα που κυκλοφορεί!

Εδώ και χρόνια το οινοποιείο Πετρακόπουλος καταπιάνεται με πειραματικές οινοποιήσεις, ξεχωριστά αμπελοτόπια, σε ελάχιστες φιάλες, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στις Κεφαλονίτικες ποικιλίες. Η Ρομπόλα "Θυμάρι Πέτρας" του Οινοποιείου Πετρακόπουλος προέρχεται από ένα από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Κεφαλονιάς, από τη βουνοπλαγιά Λακκομάτια. Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων έχει έντονα πετρώδες έδαφος και ανάμεσα στα αμπέλια φύονται θυμάρια και αγριοβότανα, εξ’ ου και το όνομα Θυμάρι πέτρας. Η οινοποίηση γίνεται όσο πιο φυσικά γίνεται ώστε να αναδείξει τα εντυπωσιακά χαρίσματα της Ρομπόλας αλλά και του μοναδικού terroir. Η παραμονή για 6 μήνες με τις οινολάσπες χαρίζει πληθωρική λιπαρή αίσθηση και γεμάτο σώμα.

Μια Ρομπόλα στην απόλυτη έκφραση της που εμφιαλώνεται σε μόνο 350 φιάλες και είναι ήδη συλλεκτική! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί.

Στη μύτη είναι αρχικά αυστηρό αλλά ξεδιπλώνει σταδιακά τα αρώματα του. Λεμονανθοί, θυμάρι, λεμόνι, grapefruit, ροδάκινο και πράσινο τσάι μπλέκονται με τον έντονο mineral χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει απίστευτη συμπύκνωση και κοφτερή οξύτητα που έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τη λιπαρότητα του. Ροδάκινο, κίτρο, θυμάρι, δεντρολίβανο, πράσινο τσάι, ξύσμα λεμονιού και αίσθηση αλμύρας και βρεγμένης πέτρας συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Βοτανική επίγευση που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Λεμονανθοί, λεμόνι, grapefruit, ροδάκινο, κίτρο, θυμάρι, δεντρολίβανο, πράσινο τσάι, ξύσμα λεμονιού, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

"ΘΥΜΑΡΙ ΠΕΤΡΑΣ" ΡΟΜΠΟΛΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή και θαλασσινά με λεμόνι.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}