ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τινακτορώγος 2024- Κτήμα Μπριντζίκη
Κτήμα Μπριντζίκη

ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ 2024- ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€21,10
€18,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο λευκός θησαυρός της Ολυμπίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Τινακτορώγος 2024 του Κτήματος Μπριντζίκη είναι ένα μοναδικό λευκό κρασί! Κυριολεκτικά μοναδικό μιας και δεν καλλιεργείται πουθενά αλλού παρά μόνο στο Κτήμα Μπριντζίκη. Η σπάνια αυτή λευκή ποικιλία μας δίνει ένα κρασί με γλυκά αρώματα φρούτων και πλούσια υφή, ότι πρέπει για χαλαρά καλέσματα με τυριά και κουβέντα!

Το 2012, το Κτήμα Μπριντζίκη έγινε το πρώτο "πράσινο" οινοποιείο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας γεωθερμία και φωτοβολταϊκά για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, παράγοντας κρασιά με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Το Κτήμα Μπριντζίκη είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που ιδρύθηκε το 1994 στο χωριό Λαντζόι, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την Ολυμπία. Με σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον, το Κτήμα καλλιεργεί ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες με βιολογικές μεθόδους, σε εδάφη πλούσια και ευνοημένα από το μικροκλίμα της περιοχής.

Ο Τινακτορώγος καλλιεργείται αποκλειστικά από το Κτήμα Μπριντζίκη εδώ και 23 χρόνια, σε μια περιοχή με μοναδικό μικροκλίμα και πλούσια αμπελουργική παράδοση. Το όνομά του προέρχεται από ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο: κατά την άνθιση, η ποικιλία ρίχνει μεγάλο αριθμό λουλουδιών, πραγματοποιώντας έναν φυσικό «πράσινο τρύγο» — ένα χαρακτηριστικό που του χάρισε το όνομα Τινακτορώγος. Πρόκειται για μια αρχαία, γηγενή ποικιλία αμπέλου, τόσο παλιά που αναφέρεται ακόμη και στα έπη του Ομήρου. Για τον Τινακτορώγο του Κτήματος Μπριντζίκη ακολουθείται κλασική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με σύντομη προζυμωτική εκχύλιση ώστε να μείνουν ανέπαφα όλα τα ντελικάτα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Δοκίμασε αυτή τη σπάνια ποικιλία τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει κομψά αρώματα ώριμου αχλαδιού, περγαμόντου, χαμομηλιού, μέντας, ροδάκινου και μήλου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, λιπαρή υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Πεπόνι, αχλάδι, μπανάνα και περγαμόντο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Προέλευση Ολυμπία, Ελλάδα
Ποικιλία Τινακτορώγος
Αρώματα αχλάδι, περγαμόντο, χαμομήλι, μέντα, ροδάκινο, μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ 2024- ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μανούρι ψητό με chutney αχλάδι, φιλέτο κοτόπουλο σοτέ, σαλάτα με μαυρομάτικα, ανθότυρο και πορτοκάλι.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}