Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Best Online Wine Shop 2019 & 2020
37k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles sold
Buy only wines you love
Τομή Μαντινεία 2018 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

ΤΟΜΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€10,10
8.70
€8,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μοναδικά πολύπλοκο και εντυπωσιακό λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Τομή Μαντινεία 2018 του Οινοποιείου Τρουπή είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα λευκά κρασιά από Μοσχοφίλερο που έγιναν ποτέ!

Το Μοσχοφίλερο προέρχεται από ένα και μόνο αποκλειστικά συνεργαζόμενο αμπελοτόπι σε υψόμετρο 700μ στην καρδιά της Μαντινείας. Εκεί ωριμάζει υπό τη συνεχή επίβλεψη και φροντίδα ενός ντόπιου παππού, που το βλέπει και το περιποιείται σαν να ήταν ο κήπος του.

Τα καλύτερα σταφύλια μαζεύονται προσεκτικά όταν πετύχουν την ιδανική ωρίμανση. Για την Τομή Μαντινεία 2018, συλλέχθηκε μόνο ο πρόρωγος, δίνοντας μια απόλυτα καθαρή διάσταση στο εύθραυστο Μοσχοφίλερο. Ξέχασε ότι είχες δοκιμάσει μέχρι τώρα. Αρωματικό; Ναι! Αλλά πιο γεμάτο, πιο λιπαρό, πιο απολαυστικά πολύπλοκο, με υπέροχα εξισορροπητική οξύτητα! Δε μοιάζει με κανένα άλλο, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για όποιον τολμήσει να δοκιμάσει κάτι παρόμοιο….

Ο Γιάννης Τρουπής συμβουλεύει να το κρατήσεις στην κάβα σου 2-3 χρόνια (ναι, το μοσχοφίλερο παλαιώνει!!) αλλά είμαστε σίγουροι πως δε θα κρατηθείς. Ούτε κι εμείς!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Η μύτη είναι πληθωρική με τα αρώματα της ποικιλίας, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο, όλα σε απόλυτη αρμονία κάνουν το μπουκέτο απολαυστικό!

Μέτριου όγκου σώμα, με υψηλή αρωματική ένταση και κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί με τη λιπαρή, βουτυράτη αίσθηση. Ροδάκινο, κίτρο, λεμόνι γλυκό, γκρέιπφρουτ, βανίλια, τριαντάφυλλο ζαχαρωμένο, γιασεμί, ζουμπούλι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η απολαυστική πικάντικη επίγευση διαρκεί για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΟΜΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με σολομό, καλαμάρι γεμιστό στη σχάρα, κοτόπουλο με σάλτσα βούτυρο λεμόνι, λαβράκι σωτέ ή γλώσσα a la meuniere.

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ