Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Τομή Λευκό  2016 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

ΤΟΜΗ ΛΕΥΚΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€13,20
11.70
€11,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μοναδικά πολύπλοκο και εντυπωσιακό λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Τομή Λευκό 2016 του Οινοποιείου Τρουπή ήταν ένα από τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα λευκά κρασιά από Μοσχοφίλερο που έγιναν ποτέ. Και λέμε «ήταν» γιατί αυτή ήταν η τελευταία χρονιά παραγωγής του. Και αυτές είναι οι ελάχιστες τελευταίες φιάλες που έβγαλε το οινοποιείο από αυτό. Ήρθε η ώρα να τις εξαφανίσεις.

Το Μοσχοφίλερο προέρχεται από ένα και μόνο αποκλειστικά συνεργαζόμενο αμπελοτόπι σε υψόμετρο 700μ στην καρδιά της Μαντινείας. Εκεί ωριμάζει υπό τη συνεχή επίβλεψη και φροντίδα ενός ντόπιου παππού, που το βλέπει και το περιποιείται σαν να ήταν ο κήπος του.

Τα καλύτερα σταφύλια μαζεύονται προσεκτικά όταν πετύχουν την ιδανική ωρίμανση. Για την Τομή Λευκό 2016, συλλέχθηκε μόνο ο πρόρωγος που στη συνέχεια μπήκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για να ζυμώσει και να ωριμάσει για λίγους μήνες, δίνοντας μια τελείως διαφορετική διάσταση στο εύθραυστο Μοσχοφίλερο. Ξέχασε ότι είχες δοκιμάσει μέχρι τώρα. Αρωματικό; Ναι! Αλλά πιο γεμάτο, πιο λιπαρό, πιο απολαυστικά πολύπλοκο, με υπέροχα εξισορροπητική οξύτητα! Δε μοιάζει με κανένα άλλο, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για όποιον τολμήσει να δοκιμάσει κάτι παρόμοιο….

Ο Γιάννης Τρουπής συμβουλεύει να το κρατήσεις στην κάβα σου 2-3 χρόνια (ναι το μοσχοφίλερο παλαιώνει!!) αλλά είμαστε σίγουροι πως δε θα κρατηθείς…. Ούτε κι εμείς!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Η μύτη είναι πληθωρική με τα αρώματα της ποικιλίας (γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο) να μπλέκονται γλυκά με τις νότες του βαρελιού (βούτυρο, βανίλια, καραμέλα, φουντούκι, καπνός, δρυς). Όλα σε απόλυτη αρμονία κάνουν το μπουκέτο απολαυστικό!

Μέτριου όγκου σώμα, με υψηλή αρωματική ένταση και κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί με τη λιπαρή, βουτυράτη αίσθηση. Μέλι, ροδάκινο, κίτρο, λεμόνι γλυκό, γκρέιπφρουτ, βανίλια, τριαντάφυλλο ζαχαρωμένο, γιασεμί, ζουμπούλι, brioche, αμύγδαλο, καραμέλα βουτύρου γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η απολαυστική πικάντικη επίγευση διαρκεί για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο, βούτυρο, βανίλια, καραμέλα, φουντούκι, καπνός, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC - 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΟΜΗ ΛΕΥΚΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με σολομό, καλαμάρι γεμιστό στη σχάρα, κοτόπουλο με σάλτσα βούτυρο – λεμόνι, λαβράκι σωτέ ή γλώσσα a la meuniere

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}