ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
3 Αμπέλια 2021 - Οενο Π
Οενο Π

3 ΑΜΠΕΛΙΑ 2021 - ΟΕΝΟ Π

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα μεγάλο Ασύρτικο από το μαγικό χέρι του Πάρη Σιγάλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Οενο Π 3 Αμπέλια του Πάρη Σιγάλα είναι η επιστροφή του στην οινική σκηνή και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες. Το κρασί που συζητιόταν περισσότερο από κάθε άλλο, πριν καν κυκλοφορήσει, είναι εδώ αλλά μάλλον όχι για πολύ. Οι ελάχιστες φιάλες, το θεϊκό περιεχόμενο και το μαγικό χέρι του Πάρη το έχουν κάνει ήδη συλλεκτικό και περιζήτητο!

Ο Πάρης Σιγάλας αποτελεί εμβληματική μορφή του ελληνικού κρασιού και του Σαντορινιού αμπελώνα και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με κάποια από τα μεγαλύτερα ελληνικά λευκά κρασιά. Μετά από μια σύντομη απουσία, 2 ετών περίπου, επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα, στη δημιουργία μεγάλων Ασύρτικων. Το Οενο Π 3 Αμπέλια δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Πάρη να φτάσει το Ασύρτικο στα άκρα. Τα σταφύλια προέρχονται από 3 αμπελοτόπια, ηλικίας άνω των 60 ετών, στα Φηρά, το Ακρωτήρι και το Μεγαλοχώρι. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς, για 16 μήνες, μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες Ασύρτικο γεννημένο για μεγάλες συγκινήσεις.

Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Οενο Π 3 Αμπέλια του Πάρη Σιγάλα έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα τσακμακόπετρας, λεμονιού, πετρολ, καπνού, ώριμου ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, κίτρου, ζύμης και αγιοκλήματος.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ροδάκινου, λευκών λουλουδιών, ζύμης, καπνού, βρεγμένης πέτρας και κερήθρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Τσακμακόπετρα, λεμόνι, πετρόλ, καπνό, ώριμο ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, κίτρο, ζύμη, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

3 ΑΜΠΕΛΙΑ 2021 - ΟΕΝΟ Π

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με ροφό στα κάρβουνα, κατσικάκι φρικασέ, χοιρινή πανσέτα με πορτοκάλι

Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα

Για το ρολό αρνί

4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα

5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Extra tips

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}