ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τρυγίας 2023 - Κτήμα Φουντή
Κτήμα Φουντή

ΤΡΥΓΙΑΣ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€15,00
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Είναι Ξινόμαυρο, είναι blanc de noir και είναι απίθανο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το οικογενειακό οινοποιείο Φουντή ιδρύθηκε το 1992 στην περιοχή Νέα Στράντζα, μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα Ημαθίας, ενώ οι πρώτοι αμπελώνες τους από Ξινόμαυρο, φυτεύτηκαν το 1930. Μέχρι και σήμερα, η χειρουργική σχεδόν φροντίδα των αμπελώνων, που ανήκουν στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Νάουσα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και του μικροκλίματος της περιοχής, καταλήγει αποκλειστικά και μόνο σε κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.
 
Ο Τρυγίας, ανήκει σε ένα ξεχωριστό είδος κρασιών, τα blanc de noir. Δηλαδή σε λευκά, τα οποία έχουν παραχθεί από μια ερυθρή ποικιλία σταφυλιού. Αυτό γίνεται ως εξής, τα σταφύλια πιέζονται πολύ απαλά και προσεκτικά, ώστε να εξαχθεί ο πρόρωγος, που είναι το πιο ποιοτικό και αγνό μέρος του χυμού του σταφυλιού, χωρίς τις μεγάλες πιέσεις να αφήνουν το χρώμα να εισέλθει στο πολύτιμο υγρό, και έτσι το κρασί θα είναι τελικά λευκό! Στην συνέχεια μεταφέρεται μέσα σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου ζυμώνει σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες για να διατηρήσεις τα αρωματικά στοιχεία της ποικιλίας. Το βάθος των αρωμάτων, ενισχύεται και αποκτά δομή και πολυπλοκότητα, όταν με το τέλος της ζύμωσης παραμείνει για 6-7 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες (την παραδοσιακή τρυγία), πριν τελικά εμφιαλωθεί και αποκαλύψει πόσο τεράστιες δυνατότητες έχει αυτό το μοναδικό σταφύλι!
 
Το αρωματικό του προφίλ κι η ιδιαίτερη πολυπλοκότητά του, είναι απολαυστικά τώρα, αλλά και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ζωηρό χρυσαφί με λεμονί ανταύγειες. Πλούσιο αρωματικά, με κυρίαρχα τα αρώματα από γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, κυδώνι, κομπόστα ροδάκινο. Το μέλι, τα καβουρδισμένα φουντούκια, η ζύμη, το ψημένο ψωμί και ο καπνός ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα είναι γεμάτο, έχει δροσιστική οξύτητα και χαρακτηριστική πολυπλοκότητα. Ώριμο ροδάκινο, αποξηραμένο μήλο, βανίλια, κυδώνι, καπνός, λευκό πιπέρι, μέλι και μια απαλή κρεμώδης αίσθηση, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Γιασεμί, άνθος πορτοκαλιάς, κυδώνι, κομπόστα ροδάκινο, μέλι, φουντούκι, ζύμη, ψημένο ψωμί, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΡΥΓΙΑΣ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, φιλέτο σολομού με σάλτσα φινόκιο και λεμόνι ή λινγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}