ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τρυγίας 2024 - Κτήμα Φουντή
Κτήμα Φουντή

ΤΡΥΓΙΑΣ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€16,40
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Είναι Ξινόμαυρο, είναι blanc de noir και είναι απίθανο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Τρυγίας 2024 από το Κτήμα Φουντή είναι ένα ιδιαίτερο και σπάνιο λευκό κρασί από Ξινόμαυρο. Έχει όλα τα μαγικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας χωρίς τις ταννίνες και το χρώμα έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου ποικιλία ακόμα και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει! Φανταστικό;
 
Το οικογενειακό οινοποιείο Φουντή ιδρύθηκε το 1992 στην περιοχή Νέα Στράντζα, μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα Ημαθίας, ενώ οι πρώτοι αμπελώνες τους από Ξινόμαυρο, φυτεύτηκαν το 1930. Όλα αυτά τα χρόνια η χειρουργική σχεδόν φροντίδα των αμπελώνων σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών - διατηρώντας πάντα την παράδοση ατόφια - καταλήγει αποκλειστικά και μόνο σε κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.
 
Ο Τρυγίας από το Κτήμα Φουντή, ανήκει σε ένα ξεχωριστό είδος κρασιών, τα blanc de noir, δηλαδή λευκά κρασιά από κόκκινα σταφύλια. Αυτό γίνεται ως εξής, τα σταφύλια πιέζονται πολύ απαλά και προσεκτικά, ώστε να πάρουμε μόνο το χυμό και καθόλου χρώμα από τα στέμφυλα! Στην περίπτωση του Τρυγία, ο χυμός στη συνέχεια μεταφέρεται μέσα σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου ζυμώνει και ωριμάζει για 3-6 μήνες, πριν τελικά εμφιαλωθεί και αποκαλύψει πόσο τεράστιες δυνατότητες έχει αυτό το μοναδικό σταφύλι!
 
Μπορείς να το απολαύσεις τώρα με πιάτα της μεσογειακής κουζίνας αλλά θα γίνεται όλο και καλύτερο τα επόμενα 5 χρόνια!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι o Τρυγίας από το Κτήμα Φουντή έχει απαλό λεμονί χρώμα. Πλούσιο αρωματικά, με κυρίαρχα τα αρώματα από τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιάς, περγαμόντο, κομπόστα ροδάκινο. Το μέλι, τα καβουρδισμένα φουντούκια, η ζύμη, το ψημένο ψωμί και τα φύλλα τομάτας ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα είναι γεμάτο, έχει δροσιστική οξύτητα και χαρακτηριστική πολυπλοκότητα. Ώριμο ροδάκινο, μοσχοκάρυδο, βανίλια, πορτοκάλι, κίτρο, λευκά άνθη, λευκό πιπέρι, μέλι και μια απαλή ταννική αίσθηση, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, άνθος πορτοκαλιάς, περγαμόντο, κομπόστα ροδάκινο, μέλι, φουντούκι, ζύμη, ψημένο ψωμί, φύλλα τομάτας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΡΥΓΙΑΣ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, φιλέτο σολομού με σάλτσα φινόκιο και λεμόνι ή λινγκουίνι με γαρίδες και τοματίνια.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}