ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tua Rita Keir Ansonica 2024
Tua Rita

TUA RITA KEIR ANSONICA 2024

  Ιταλία / Tuscany
€52,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η πιο “φυσική” και ανεπιτήδευτη πλευρά της Τοσκάνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Tua Rita Keir Ansonica 2024 είναι μια συναρπαστική έκφραση της σπάνιας λευκής ποικιλίας Ansonica, που αναδεικνύει την πιο “φυσική” και ανεπιτήδευτη πλευρά της οινοποίησης στην Μαρέμμα της Τοσκάνης. Το οινοποιείο Tua Rita, γνωστό κυρίως για τα εμβληματικά του ερυθρά, όπως το Redigaffi, αποδεικνύει με το Keir ότι η δημιουργικότητα και η ποιότητα δεν γνωρίζουν από περιορισμούς. H χρονιά του 2024 έχει λάβει 93pts από James Suckling και Falstaff.

Το οινοποιείο Tua Rita ιδρύθηκε το 1984 από τους Rita Tua και Virgilio Bisti, σε μια εποχή που η περιοχή Suvereto στην Άνω Μαρέμμα της Τοσκάνης δεν είχε ακόμη αναδειχθεί. Με αφετηρία μόλις δύο εκτάρια αμπελώνων, το ζευγάρι έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει κρασιά που αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το χαρακτήρα του τόπου και το προσωπικό τους όραμα. Η αναγνώριση ήρθε σύντομα, καθώς το Tua Rita ξεχώρισε για την αφοσίωση στην ποιότητα και την τεχνική ακρίβεια σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Σήμερα, με πάνω από 60 εκτάρια υπό καλλιέργεια, το οινοποιείο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά boutique οινοποιεία της Ιταλίας, με διεθνή φήμη και κρασιά που εκφράζουν με συνέπεια το terroir της Μαρέμμα.

Το Keir Ansonica Tua Rita αποτελείται από 100% Ansonica (Inzolia στην Σικελία), μια ποικίλια σπάνια αλλά και με μεγάλες δυνατότητες. Οινοποιείται με ζύμωση και ωρίμαση σε αμφορείς για 4 μήνες, χωρίς χρήση δρυός, και με ελάχιστη παρέμβαση, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του φρούτου και να υπογραμμιστεί η έκφραση του terroir. Η επαφή με τις φλούδες προσδίδει στο κρασί χρυσές αποχρώσεις, λεπτές ταννίνες και πολύπλοκο αρωματικό προφίλ. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο περικλείοντας στη φιάλη μια τελείως διαφορετική πτυχή της Τοσκάνης που αξίζει να ανακαλύψεις.

Οι φιάλες είναι εξαιρετικά περιορισμένες οπότε αν θες να το δοκιμάσεις βιάσου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Keir Ansonica Tua Rita έχει κομψά αρώματα από αποξηραμένα λουλούδια, κίτρο, lime, αγιόκλημα, πράσινο τσάι, αμύγδαλο και βρεγμένη πέτρα

Στο στόμα είναι στιβαρό, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ήπιες ταννίνες. Γεύσεις από ξύσμα λεμονιού, περγαμόντο, νεράντζι, αχλάδι, πράσινο μήλο, κίτρο, αγιόκλημα, και χρυσάνθεμο συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Ansonica
Αρώματα αποξηραμένα λουλούδια, κίτρος, lime, αγιόκλημα, πράσινο τσάι, αμύγδαλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TUA RITA KEIR ANSONICA 2024

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο λεμονιού, λευκά κρέατα με σάλτσες εσπεριδοειδών ή ψάρια ψητά με αρωματικό λαδολέμονο.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}