ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βερντέα 2020 - Κτήμα Γράμψα
€17,10
€14,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Συνδυάζει παράδοση και μοντέρνα τεχνογνωσία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Verdea από το Κτήμα Γράμψα είναι ένα πολύπλοκο και γαστρονομικό λευκό κρασί που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα τεχνογνωσία. Το χαρμάνι από τις τοπικές ζακυνθινές ποικιλίες και η παλαίωση σε βαρέλι θα σε εντυπωσιάσουν από την πρώτη γουλιά.

Η Βερντέα είναι ένας Οίνος Κατά Παράδοση σαν τη Ρετσίνα και παίρνει το όνομα της από τη λέξη verde που σημαίνει πράσινο. Γιατί; Μα φυσικά γιατί για τη Βερντέα τα σταφύλια τα τρυγούσαν παραδοσιακά νωρίτερα για να πάρουν υψηλότερες οξύτητες. Για τη Verdea από το Κτήμα Γράμψα το χαρμάνι αποτελείται από Σκιαδόπουλο, Γουστολίδι, Ρομπόλα και Παύλο. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες, παρέα με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι φίνο και ξηροκαρπάτο, με διακριτικά αρώματα βαρελιού.

Δοκίμασε το τώρα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

H Verdea από το Κτήμα Γράμψα έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα περγαμόντου, βανίλιας, αχλαδιού, ροδάκινου, φουντουκιού και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και αναζωογονητική οξύτητα. Λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, βανίλια, ζύμη και ginger γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Σκιαδόπουλο, Γουστολίδι, Ρομπόλα, Παύλος
Αρώματα περγαμόντο, βανίλια, αχλάδι, ροδάκινο, φουντούκι, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΕΡΝΤΕΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με καλαμαράκια τηγανητά, ψάρια στη σχάρα, ποικιλίες φρέσκων τυριών 

Καλαμαροκροκέτες με κουρκούτι ούζου

Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια


Για το Κουρκούτι
2 στίγματα κρόκο Κοζάνης
30 ml. ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml. σόδα αναψυκτικό
Θυμάρι
Αλεύρι φαρίνα
Αλάτι


Για το Ντρέσινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού
60 ml. ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το αρωματικό κουρκούτι ούζου:

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ούζο με τα στίγματα του κρόκου να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά, μαζί με το ούζο και τον κρόκο, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρ, γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια.

Για το Ντρέσινγκ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε.

Για τις κροκέτες:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν καλά. Έπειτα τα ρίχνουμε ένα ένα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές μαζί με τη σάλτσα.

 

Έυα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}