Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις το πρώτο αφρώδες Βιδιανό που υπήρξε ποτέ με παραδοσιακή μέθοδο; Εμείς πάντως είμαστε με το Brut Sparkling του Δουλουφάκη!
Αν θυμάσαι τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, το πλούσιο σώμα του φέρνει λίγο σε chardonnay. Τα αρωματικά του χαρακτηριστικά το καθιστούν καταλληλότατο για αυτό τον τύπο κρασιού. Ποικιλία που γράφει ‘’Κρήτη’’ στο προφίλ της, υπό εξαφάνιση πριν 20 χρόνια, τώρα ευδοκιμεί και με νέα προσωπικότητα μάλιστα. Και βέβαια από παραγωγό που ξέρουμε ότι θα μας εκπλήξει. Έχεις λοιπόν την ποικιλία, το σταφύλι και τον μάστερ παραγωγό, αυτή η συνταγή θα πάει καλά! Το αμπέλι που έδωσε το Brut Sparkling του Δουλουφάκη βρίσκεται στα 550 μέτρα υψόμετρο πάνω από την θάλασσα στις Δαφνές Ηρακλείου. Το λες και ψηλά...
Το Brut Sparkling Δουλουφάκη είναι από τον τρύγο του 2013. Οινοποιήθηκε αρχικά ως ήσυχο λευκό. Η δεύτερη ζύμωση έγινε στην φιάλη σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο αφρωδών της Καμπανίας και μετά παρέμεινε με τις οινολάσπες του για να μας δώσει αυτό το λεμονί-χρυσό χρώμα 24 ολόκληρους μήνες. Αφρώδες που μπορεί να μείνει έως και 4 χρόνια.
Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το φαντάζεσαι και να το δοκιμάσεις!