ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βιδιανό Brut Sparkling - Δουλουφάκη
Οινοποιείο Δουλουφάκη

ΒΙΔΙΑΝΟ BRUT SPARKLING - ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πρώτο αφρώδες κρασί από 100% Βιδιανό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις το πρώτο αφρώδες Βιδιανό που υπήρξε ποτέ με παραδοσιακή μέθοδο; Εμείς πάντως είμαστε με το Brut Sparkling του Δουλουφάκη!

Αν θυμάσαι τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, το πλούσιο σώμα του φέρνει λίγο σε chardonnay. Τα αρωματικά του χαρακτηριστικά το καθιστούν καταλληλότατο για αυτό τον τύπο κρασιού. Ποικιλία που γράφει ‘’Κρήτη’’ στο προφίλ της, υπό εξαφάνιση πριν 20 χρόνια, τώρα ευδοκιμεί και με νέα προσωπικότητα μάλιστα. Και βέβαια από παραγωγό που ξέρουμε ότι θα μας εκπλήξει. Έχεις λοιπόν την ποικιλία, το σταφύλι και τον μάστερ παραγωγό, αυτή η συνταγή θα πάει καλά! Το αμπέλι που έδωσε το Brut Sparkling του Δουλουφάκη βρίσκεται στα 550 μέτρα υψόμετρο πάνω από την θάλασσα στις Δαφνές Ηρακλείου. Το λες και ψηλά...

Το Brut Sparkling Δουλουφάκη είναι από τον τρύγο του 2013. Οινοποιήθηκε αρχικά ως ήσυχο λευκό. Η δεύτερη ζύμωση έγινε στην φιάλη σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο αφρωδών της Καμπανίας και μετά παρέμεινε με τις οινολάσπες του για να μας δώσει αυτό το λεμονί-χρυσό χρώμα 24 ολόκληρους μήνες. Αφρώδες που μπορεί να μείνει έως και 4 χρόνια.

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το φαντάζεσαι και να το δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες και αφρισμό κρεμώδη που ξεκινά με μικρές φυσαλίδες να αναδύονται από τον πάτο του ποτηριού. Στη μύτη θα βρεις λαιμ, πράσινο μήλο, ροδάκινο, μέλι και κερήθρα, μαγιά.

Στο στόμα ανοίγει περισσότερο με τα αρώματα ζυμών να ξεχωρίζουν και τον φρουτώδη χαρακτήρα του να διαρκεί. Αναζωογονητικό με επίγευση διακριτική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κρήτη, Ελλάδα
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Lime, πράσινο μήλο, ροδάκινο, μέλι, κερήθρα, μαγιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΙΔΙΑΝΟ BRUT SPARKLING - ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Τέλειος συνδυασμός με αστακομακαρονάδα

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}