ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Albarino 2022 - Compania Uruguaya De Vinos De Mar
Compania Uruguaya De Vinos De Mar

ALBARINO 2022 - COMPANIA URUGUAYA DE VINOS DE MAR

  Maldonado, Uruguay
€22,10
€19,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ντελικάτη εκεχειρία Παλαιού και Νέου Κόσμου, που ήρθε από την Ουρουγουάη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Albarino Maldonado είναι ένα λευκό κρασί που ισορροπεί με τρομερή μαεστρία τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, στα μέρη που καλλιεργείται. Ναι είχες συνηθίσει να την ακούς στα Βορειοδυτικά της Ισπανίας, αλλά εδώ έχουμε μια μεγάλη έκπληξη που θα πλημμυρίσει τον ουρανίσκο σου με αρώματα τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών!
 
Η έκπληξη μας ήρθε από την Ουρουγουάη! Και μάλιστα από μια φοβερή ομάδα, τους Compañía Uruguaya de Vinos de Mar. Το μικρό οινοποιείο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που αποφάσισε να τιμήσει τα ξεχωριστά εδάφη της περιοχής και να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, πως η Ουρουγουάη μπορεί να έχει μια πολύ καλή θέση στον οινικό χάρτη του κόσμου. Βιολογική καλλιέργεια, βιοδυναμικές πρακτικές, μηδενική χρήση χημικών στο αμπέλι και μια έξτρα πλεονεκτική θέση σε λόφους παραθαλάσσιων αμπελώνων με γρανιτικά εδάφη και έντονες βροχοπτώσεις, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία μεγάλων κρασιών.
 
Το Albarino Maldonado προέρχεται από αμπελώνες που απέχουν 40-200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Στην αυθόρμητη ζύμωση που έγινε μέσα σε δρύινα βαρέλια και τσιμεντένια δοχεία, συμμετείχαν ολόκληρα τα τσαμπιά. Στη συνέχεια το πολύτιμο ζουμί έμεινε να ηρεμήσει με τις οινολάσπες για 8 μήνες μέσα σε βαρέλια από ιταλική δρυ. Εκεί ακριβώς ήταν που δημιουργήθηκε η εκεχειρία!
Είναι έντονα αναζωογονητικό και η αρωματική του φρεσκάδα, σου εγγυόμαστε πως θα κάνει τις νύχτες του καλοκαιριού ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. Αξίζει να σου πούμε ότι έχει ήδη παρασημοφορήσει από Jancis Robinson και Tim Atkin.
 
Δοκίμασέ το τώρα! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Πλούσια αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών κυρίως λεμονιού και κίτρου. Το αρωματικό προφίλ ενισχύεται από νότες λευκών λουλουδιών, πράσινου μήλου, ροδάκινου, και φρεσκοκομμένου ανανά. Η χαρακτηριστική ορυκτότητα προσδίδει μια επιπλέον πολυπλοκότητα.
 
Μέτριο σώμα με τραγανή δροσιστική οξύτητα. Αρώματα από ξίσμα λεμονιού και γκρέιπφρουτ δίνουν έντονη φρεσκάδα. Το νυχτολούλουδο και η ορυκτότητα στην επίγευση δημιουργούν ένα πολύ ισορροπημένο και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11.9%
Προέλευση Maldonado, Uruguay
Ποικιλία Albarino
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, λευκά λουλούδια, πράσινο μήλο, ροδάκινο, ανανάς, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALBARINO 2022 - COMPANIA URUGUAYA DE VINOS DE MAR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πιάτα θαλασσινών, δροσερές σαλάτες και μεσογειακά πιάτα

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}