ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αηδάνι 2020 - Μικροοινοποιείο Ξυδάκη
Μικροοινοποιείο Ξυδάκη

ΑΗΔΑΝΙ 2020 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Μύκονος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Γιώργος Ξυδάκης ξαναχτυπά! Μετά το Ποταμίσι, μας παρουσιάζει το Αηδάνι 2020 Μικροοινοποιία Ξυδάκη. Ναι, όπως καλά φαντάζεσαι είναι και αυτό ένα ιδιαίτερο, γαστρονομικό λευκό κρασί και απίστευτα δυσεύρετο, όπως όλα τα κρασιά του άλλωστε.

Ο Γιώργος Ξυδάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δοκίμασε το 1966 για πρώτη φορά λιαστή Κουντούρα (Μανδηλαριά) από τον αμπελουργό παππού του και ερωτεύτηκε το κρασί αλλά και τις τοπικές ποικιλίες. Το Μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες, με τις οποίες ασχολούταν ερασιτεχνικά και εμφιάλωνε κρασιά για φίλους και ρέκτες του κρασιού. Η φιλοσοφία του είναι κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως στη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες.

Το Αηδάνι 2020 Μικροοινοποιία Ξυδάκη ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παραμένει σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 4 μήνες έτσι απέκτησε τη δομή και την πολυπλοκότητα που πρέπει. Η σαγηνευτική του λιπαρότητα έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την κοφτερή οξύτητα και την ελαφριά ταννική υπόστασή του.

Αν έψαχνες ένα λευκό κρασί που να τσακίζει κόκκαλα και να μπορεί να συνοδεύσει με άνεση από γουρουνόπουλα μέχρι ψάρια με περίπλοκες σάλτσες μόλις το βρήκες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Αηδάνι 2020 Μικροοινοποιία Ξυδάκη έχει χρυσαφένιο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα πορτοκαλιού, περγαμόντου, λωτού, μαρμελάδας βερίκοκου, άγουρου ροδάκινου, μελιού, φρυγανιάς και κυδωνιού.

Στο στόμα η τραγανή οξύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με το πλούσιο σώμα και την ελαφρώς τανική υπόσταση του. Μαρμελάδα εσπεριδοειδών, γήινες νότες, ξηροί καρποί, κυδώνι και μήλο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Αηδάνι
Αρώματα πορτοκάλι, περγαμόντο, λωτός, μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο, μέλι, φρυγανιά, κυδώνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΗΔΑΝΙ 2020 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με σαλάτα φινόκιο με πορτοκάλι και κατσικίσιο τυρί, παΐδάκια κοτόπουλο με εσπερισοειδή και Rass el Hanout, καλαμάρι τηγητό με πικάντικη μαγιονέζα

Spring Rolls σε Φύλλο Καλαμποκιού με Πικάντικη Σάλτσα

Υλικά

Για τα spring rolls
 1 συσκευασία φύλλο με καλαμποκάλευρο
 100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
 100 γρ. κολοκυθάκια
 2 μέτρια καρότα
 80 γρ. καλαμπόκι
 80 γρ. αρακά
 50 γρ. φασολάκια στρογγυλά
 150 γρ. κινέζικο λάχανο
 2 μανιτάρια πορτομπέλο
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 2-3 σκελίδες σκόρδο
 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
 30 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα
 40 γρ. χυμό τομάτας
 50 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
 1 σκελίδα σκόρδο
 ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
 1 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
 80 ml. νερό

Επιπλέον θα χρειαστούμε
 1 ασπράδι αυγού
 50 γρ. καλαμποκάλευρο
 1 λάιμ
 Φρέσκο κόλιανδρο

Ετοιμάζουμε την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα:

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, την τομάτα, το σκόρδο λιωμένο, το μπούκοβο και το τζίντζερ ενώ ανακατεύουμε τη σόγια, το ξύδι, το νερό και το κόρν φλάουρ, σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου για 10′ λεπτά.


Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο, παράλληλα ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ομοιόρμορφα κομμάτια. Σε ένα βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο και μόλις κάψει σωτάρουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από το τζίντζερ, το σκόρδο, τα φασολάκια, τον αρακά και τις πιπεριές. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα τριμμένα καρότα και το λάχανο.


Μόλις μαραθούν και «καραμελώσουν» τα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.


Κόβουμε κάθε φύλλο με καλαμποκάλευρο σε 4 ίσια κομμάτια (σταυρό) και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα spring rolls. Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια κοπής με καλαμποκάλευρο, απλώνουμε το φύλλο, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκι. Αλείφουμε με αυγό τις άκρες για να κλείσουμε και να ασφαλίσουμε το spring roll.


Αλείφουμε με ασπράδι τα spring rolls και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C.
Σερβίρουμε τα τραγανά spring rolls με την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα, λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μανιτάρια πορτομπέλο, σιτάκε
– Φυσικά χρησιμοποιούμε όποια λαχανικά θέλουμε αντιθιστώντας όμως την ποσότητα των λαχανικών που δε θα χρησιμοποιήσουμε με άλλα
– Μπορούμε να τηγανίσουμε σε καυτό λάδι επίσης, αν και στον φούρνο γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και ελαφριά
– Μπορούμε ν΄αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να ψήνουμε τα spring rolls όποτε θέλουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}