ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brut Nature Extra Cuvée de Reserve, zero dosage 2015 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

BRUT NATURE EXTRA CUVÉE DE RESERVE, ZERO DOSAGE 2015 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Υπέροχες μικρές φυσαλίδες

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ο αδιαμφισβήτητος μετρ του αφρώδους στην Ελλάδα σου ανακοινώνει με εμφανή ενθουσιασμό (και σου στέλνει χωρίς να σε ρωτήσει) ένα νέο του αφρώδες κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής, απλά τον ευχαριστείς, κλείνεις το τηλέφωνο και τρέχεις να δεις τι είναι αυτό που σου έστειλε.

Κόκκινη ετικέτα, zero dosage (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), μονοποικιλιακό blanc de noir Ξινόμαυρο. Τα αμπέλια, από τα παλιότερα του κτήματος Καρανίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε υψόμετρο 650 μ, φυτεύτηκαν το 1970. Σταθερά βιολογική καλλιέργεια με βιοδυναμικές προεκτάσεις και μηδενική παρέμβαση αποδεικνύουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Laurens και της Annette Hartman στην αγαπημένη τους ποικιλία.

Χωρίς προσθήκη γλεύκους (ζάχαρης), με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (method traditionnelle) το Brut Nature Cuvee de Reserve του Κτήματος Καρανίκα είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις πια από αυτούς. Ένα εκπληκτικό λευκό αφρώδες κρασί που θα κάνει κάποια από τα εξαιρετικότερα, παγκόσμιας κλάσης αφρώδη κρασιά να «κοκκινήσουν»… Τρέμετε θαλασσινά και όστρακα!

Αριθμημένες φιάλες, μοναδική εκφραστικότητα, εξαιρετικές φυσαλίδες και διάρκεια που συγκλονίζει, θα σε κάνουν να ξαναδείς τη λίστα με τα αγαπημένα σου αφρώδη με άλλο μάτι. Για να μη πούμε τα αγαπημένα σου κρασιά γενικότερα…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με υπέροχης έντασης και διάρκειας φυσαλίδες.

Γεμάτη πολυπλοκότητα μύτη με τα εσπεριδοειδή να διαδέχονται τα πυρηνόκαρπα φρούτα και τα αυτολυτικά αρώματα να συμπληρώνουν στο φόντο. Γκρέιπφρουτ, λεμόνι και διακριτικό ροδάκινο, συμπληρώνονται από ζύμη και φουντούκι.

Πλούσιο, αναζωογονητικό στο στόμα με τον επίμονο αφρισμό να χαρίζει κρεμώδη υφή. Η ζωηρή οξύτητα κάνει το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι να γαργαλάνε τον ουρανίσκο και να παραμένουν στην δροσιστική, εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό αφρώδες
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα γκρέιπφρουτ, λεμόνι, ροδάκινο, ζύμη, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRUT NATURE EXTRA CUVÉE DE RESERVE, ZERO DOSAGE 2015 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά και ωμά όστρακα, λευκά τυριά αλλά και ψάρια στα κάρβουνα

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}