Όταν ο αδιαμφισβήτητος μετρ του αφρώδους στην Ελλάδα σου ανακοινώνει με εμφανή ενθουσιασμό (και σου στέλνει χωρίς να σε ρωτήσει) ένα νέο του αφρώδες κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής, απλά τον ευχαριστείς, κλείνεις το τηλέφωνο και τρέχεις να δεις τι είναι αυτό που σου έστειλε.
Κόκκινη ετικέτα, zero dosage (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), μονοποικιλιακό blanc de noir Ξινόμαυρο. Τα αμπέλια, από τα παλιότερα του κτήματος Καρανίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε υψόμετρο 650 μ, φυτεύτηκαν το 1970. Σταθερά βιολογική καλλιέργεια με βιοδυναμικές προεκτάσεις και μηδενική παρέμβαση αποδεικνύουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Laurens και της Annette Hartman στην αγαπημένη τους ποικιλία.
Χωρίς προσθήκη γλεύκους (ζάχαρης), με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (method traditionnelle) το Brut Nature Cuvee de Reserve του Κτήματος Καρανίκα είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις πια από αυτούς. Ένα εκπληκτικό λευκό αφρώδες κρασί που θα κάνει κάποια από τα εξαιρετικότερα, παγκόσμιας κλάσης αφρώδη κρασιά να «κοκκινήσουν»… Τρέμετε θαλασσινά και όστρακα!
Αριθμημένες φιάλες, μοναδική εκφραστικότητα, εξαιρετικές φυσαλίδες και διάρκεια που συγκλονίζει, θα σε κάνουν να ξαναδείς τη λίστα με τα αγαπημένα σου αφρώδη με άλλο μάτι. Για να μη πούμε τα αγαπημένα σου κρασιά γενικότερα…