Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Romeo & Juliet 2017 - Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Γκόφα

ROMEO & JULIET 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€15,70
13.40
€13,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μεγάλο ειδυλλιο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δύσκολα θα βρεις όνομα πιο ερωτικό και πιο κλασικό ταυτόχρονα από αυτό. Αν το δοκίμασες στο Οινόραμα που μόλις τελείωσε, σχεδόν βέβαια αναζήτησες το σημειωματάριό σου. Σε έναν πρωτότυπο και αντισυμβατικό συνδυασμό, δυο φαινομενικά ξένες μεταξύ τους ποικιλίες, συναντιούνται σε ένα χαρμάνι με μαγικά και εκρηκτικά ταυτόχρονα αποτελέσματα. Σου θυμίζει κάτι;

Ο Κωνσταντίνος Γκόφας είναι ήδη γνωστός για την μοναδική του προσήλωση και εμμονή σε κάθε λεπτομέρεια των κρασιών του, από το αμπέλι μέχρι και την τελευταία τελεία στην ετικέτα. Αυτό είναι το αγαπημένο του.

Στον ρόλο του Romeo το Chardonnay (60%) και της Ιουλιέτας η Μαλαγουζιά (40%)! Οι δύο ποικιλίες καλλιεργούνται στην περιοχή Δάφνη της Νεμέας. Το ασβεστοπορώδες έδαφος και η θέση του αμπελώνα επιτρέπουν στο φυτά να παράξουν μόνο περιορισμένο και πολύ συμπυκνωμένο καρπό που δεν ξεπερνά τα 600 kgr/στρέμμα. Το χαρμάνι παρέμεινε σε βαρέλια αμερικάνικης δρυός με μέτριο κάψιμο για 6 μήνες και όταν πλέον βγήκε από αυτά, το ειδύλλιο είχε μαγικά αποτελέσματα.

Πολύπλοκο, έντονο και γευστικό, είναι σίγουρο ότι θα σε ενθουσιάσει.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (-)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι εντυπωσιακό λεμονί χρώμα με χρυσωπές ανταύγειες.

Πλούσια αρώματα βουτύρου και καπνού ξεπηδούν από το ποτήρι αρχικά. Ώριμο λευκό ροδάκινο, αχλάδι, κίτρο και μπισκότο ακολουθούν κατά πόδας, υπερισχύοντας όσο παραμένει στο ποτήρι. Το σύνολο συμπληρώνεται μοναδικά από νότες καραμέλας γάλακτος και βανίλιας.

Στο στόμα πλούσιο, με αίσθηση λιπαρότητας και καλοζυγισμένη οξύτητα που ισορροπεί την κρεμώδη υφή του. Ροδάκινο, περγαμόντο και κίτρο πρωταγωνιστούν πλαισιωμένα από νότες καπνού, βανίλιας και φυσικά βουτύρου. Η εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει απολαυστική αίσθηση ξηρών καρπών στο στόμα που θα παραμείνει εκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Chardonnay, Μαλαγουζιά
Αρώματα βούτυρο, καπνός, ώριμο ροδάκινο, αχλάδι, κίτρο, μπισκότο, καραμέλα γάλακτος, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROMEO & JULIET 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με παϊδάκια κοτόπουλο, σολομό ψητό στα κάρβουνα, με πένες με καπνιστό σολομό και βότκα, καρμπονάρα και καπνιστή χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}