ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μοσχάτο Αμβούργου 2012  duet - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ 2012 DUET - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Τύρναβος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν όλα τα μονοποποικιλιακά λευκά Μοσχάτα Αμβούργου ήταν σαν κι αυτό, είναι να απορεί κανείς γιατί είναι τόσο σπάνια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Εξαιρετικά σπάνια συναντά κανείς μονοποικιλιακά κρασιά από την ερυθρή ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου. Πόσο μάλλον λευκά! Κατά βάση η ποικιλία χρησιμοποιείται ως πρόσμιξη σε χαρμάνια, χαρίζοντας τα πλούσια αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της.

Ο Δημήτρης Μίγας, εφαρμόζοντας την blanc de noir μέθοδο οινοποίησης στην βασική ποικιλία του Τυρνάβου, δημιούργησε ένα μεγάλο λευκό κρασί με τόσο έντονα χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζει. Αν όλα τα μονοποποικιλιακά λευκά Μοσχάτα Αμβούργου ήταν σαν κι αυτό, είναι να απορεί κανείς γιατί είναι τόσο σπάνια!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, με το αχνοκίτρινο διακριτικό χρώμα του υποδηλώνει την άμεση αφαίρεση της φλούδας αμέσως μετά τη σύνθλιψη της ρώγας όπως συμβαίνει στη μέθοδο blanc de noir.

Η μύτη πλημμυρίζει από έντονα, γλυκά ανθώδη αρώματα με κυριότερα το γιασεμί και το  ζουμπούλι. Διακριτικό ροδάκινο και νότες μελιού και καραμέλας συμπληρώνουν την αίσθηση φρεσκάδας.

Στο στόμα κυριαρχεί η μεταλλικότητα που ισορροπεί στο διακριτικό ελαφρύ αλλά βουτυρώδες σώμα του. Η αίσθηση άνθεων στο στόμα είναι διακριτική ενώ εντονότερη είναι η φρουτώδης πορσωπικότητά του. Η επίγευση είναι καλής διάρκειας με έντονη αίσθηση  βουτύρου που συνοδεύει  αρμονικά τα αρώματα στόματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου 100%
Αρώματα γιασεμί, ζουμπούλι, ροδάκινο, μέλι, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ 2012 DUET - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών, λευκά κρεατικά ή και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως ένα σπανακόρυζο.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

  • Σπανάκι 750 γρ.
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά (τουρκάκι)
  • 1 κουτάλα λάδι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι
 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μισή κουτάλα λάδι.Καβουρδίζουμε ελαφρώς το ψιλικομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Προσθέτουμε  το υπόλοιπο λάδι, μισό κουτί κονκασέ, μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά μικρή (τουρκάκι) και μισό φύλο δάφνης. Βάζουμε νερό ώστε να καλυφθεί το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μαλακώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε μια κουτάλα ρύζι γλασσέ και το αφήνουμε να βράσει για 15΄.

Δύο (2) λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον άνιθο για να δώσουμε άρωμα.
Συνδυασμός με κρασί
Το σπανάκι ζητάει λευκά κρασιά με φυτικά αρώματα ενώ το λεμόνι θέλει οξύτητες για να το ισοσταθμίσουν.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}