ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μοσχάτο Τυρνάβου 2013 - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Τύρναβος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μπορεί να άλλαξε όνομα αλλά εξακολουθεί να δίνει εκπληκτικά κρασιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ερυθρωπή ποικιλία του Μοσχάτου Αμβούργου καθιερώθηκε στην περιοχή του Τυρνάβου την περίοδο 1930 – 1936 όταν προωθήθηκε εκεί από τη Γεωργική Σχολή Λάρισας. Τώρα, σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, μετά από υπουργική απόφαση (6/2/2013) καθιερώθηκε ως όρος το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου.

Από την αγαπημένη ποικιλία με τη νέα της ονομασία, ο  Δημήτρης Μίγας, εφαρμόζοντας την blanc de noir μέθοδο οινοποίησης, δημιούργησε ένα λευκό κρασί με τόσο έντονα χαρακτηριστικά που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ειδικά η εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής αλλά και η σπανιότητα των μονοποικιλιακών λευκών οινοποιήσεων της ποικιλίας, κάνουν τον συνδυασμό ακαταμάχητο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του υποδηλώνει την άμεση αφαίρεση της φλούδας αμέσως μετά τη σύνθλιψη της ρώγας όπως συμβαίνει στη μέθοδο blanc de noir.

Στη μύτη τα έντονα, γλυκά ανθώδη αρώματα εντυπωσιάζουν με το τριαντάφυλλο και το γιασεμί να ξεχωρίζουν ανάμεσά τους. Ροδάκινο, νότες μελιού αλλά και καραμέλας συμπληρώνουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Στο στόμα κυριαρχεί η μεταλλικότητα που ισορροπεί στο διακριτικό ελαφρύ αλλά βουτυρώδες σώμα του. Η αίσθηση άνθεων στο στόμα είναι διακριτική ενώ εντονότερη είναι η φρουτώδης πορσωπικότητά του. Η επίγευση είναι καλής διάρκειας με έντονη αίσθηση  βουτύρου που συνοδεύει  αρμονικά τα αρώματα στόματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου 100%
Αρώματα τριαντάφυλλο, γιασεμί, ροδάκινο, μέλι, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών, λευκά κρεατικά ή και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως ένα σπανακόρυζο.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

  • Σπανάκι 750 γρ.
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά (τουρκάκι)
  • 1 κουτάλα λάδι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι
 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μισή κουτάλα λάδι.Καβουρδίζουμε ελαφρώς το ψιλικομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Προσθέτουμε  το υπόλοιπο λάδι, μισό κουτί κονκασέ, μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά μικρή (τουρκάκι) και μισό φύλο δάφνης. Βάζουμε νερό ώστε να καλυφθεί το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μαλακώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε μια κουτάλα ρύζι γλασσέ και το αφήνουμε να βράσει για 15΄.

Δύο (2) λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον άνιθο για να δώσουμε άρωμα.
Συνδυασμός με κρασί
Το σπανάκι ζητάει λευκά κρασιά με φυτικά αρώματα ενώ το λεμόνι θέλει οξύτητες για να το ισοσταθμίσουν.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}