Η ερυθρωπή ποικιλία του Μοσχάτου Αμβούργου καθιερώθηκε στην περιοχή του Τυρνάβου την περίοδο 1930 – 1936 όταν προωθήθηκε εκεί από τη Γεωργική Σχολή Λάρισας. Τώρα, σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, μετά από υπουργική απόφαση (6/2/2013) καθιερώθηκε ως όρος το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου.
Από την αγαπημένη ποικιλία με τη νέα της ονομασία, ο Δημήτρης Μίγας, εφαρμόζοντας την blanc de noir μέθοδο οινοποίησης, δημιούργησε ένα λευκό κρασί με τόσο έντονα χαρακτηριστικά που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ειδικά η εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής αλλά και η σπανιότητα των μονοποικιλιακών λευκών οινοποιήσεων της ποικιλίας, κάνουν τον συνδυασμό ακαταμάχητο.