Το Terra Ambera Amphora του Γκαράλη είναι ένα “φυσικό” πορτοκαλί κρασί, από Μοσχάτο Λήμνου, φτιαγμένο με αρχαϊκές μεθόδους οινοποίησης, σε παλαιό αμφορέα που ανασύρθηκε από ιδιωτική κατοικία και θάφτηκε στο έδαφος του οινοποιείου για να φιλοξενήσει τη οινοποίηση και την ωρίμαση του κρασιού.
Το κρασί παράγεται από 100% Μοσχάτο Αλεξανδρείας, μια ποικιλία που ευδοκιμεί στο ξηρό και θερμό κλίμα της Λήμνου. Οι αμπελώνες είναι πιστοποιημένοι βιολογικοί και καλλιεργούνται ξερικά, χωρίς πότισμα. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και το φτωχό, πετρώδες χώμα δίνει λίγα αλλά εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια.
Η οινοποίηση είναι απολύτως φυσική: τα σταφύλια παραμένουν σε επαφή με τις φλούδες τους για 4 μήνες μέσα στον αμφορέα, χωρίς καμία θερμοκρασιακή ρύθμιση. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες, και το κρασί δεν φιλτράρεται, δεν σταθεροποιείται και δεν υπόκειται σε καμία παρέμβαση, εκτός από μια ελάχιστη ποσότητα θειωδών (50 mg/L) πριν την εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με λαμπερό κεχριμπαρί χρώμα και αρώματα κυδωνιού, ξύσματος λεμονιού, ζύμης, αποξηραμένων λουλουδιών, μανιταριών και βοτάνων.
Το Terra Ambera Amphora του Γκαράλη είναι μια φανταστική έκφραση του Μοσχάτου, που η ιδιαίτερη αυτή οινοποίηση δίνει έναν πιο γήινο και γαστρονομικό χαρακτήρα στο κρασί, που του ταιριάζει γάντι.