ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bandol Rose 2020 - Domaines Ott Château Romassan
Domaines Ott

BANDOL ROSE 2020 - DOMAINES OTT CHÂTEAU ROMASSAN

  Γαλλία / Provence
€40,80
€34,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο διάσημο ροζέ κρασί της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν σκέφτεσαι το απόλυτο ροζέ κρασί δε γίνεται να μη σου έρθει στο μυαλό αυτόματα το Domaines Ott Château Romassan Bandol, με χαρακτηριστική και μοναδική φιάλη του. Όταν βέβαια σκέφτεσαι Domaines Οtt εκτός από τη φιάλη σκέφτεσαι και ζουμερά κόκκινα φρούτα, λεμονάτη οξύτητα, φρυγανισμένο brioche, καλοκαίρι στο Capri με σκάφος και άλλα τέτοια ελκυστικά. Μα πως να μην το λατρέψεις αυτό το κρασί;

To Domaines Ott βρίσκεται στην Προβηγκία και έχει κάτω από τη σκέπη του 3 διαφορετικά οινοποιεία σε 3 διαφορετικές περιοχές της Προβηγκίας! To Château Romassan είναι ένα από αυτά και βρίσκεται στην καρδιά του Bandol. Το Bandol φημίζεται για τα πιο ρωμαλέα ροζέ της Προβηγκίας μιας και βάση νομοθεσίας πρέπει να ωριμάζουν σε γαλλικό δρύινο βαρέλι. Και το Domaines Ott Château Romassan Bandol είναι ακριβώς έτσι χωρίς να χάνει ούτε δευτερόλεπτο την κομψότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά της Προβηγκίας.

Το χαρμάνι αποτελείται από Mourvèdre, Grenache, Cinsault και Syrah. Το Mourvedre είναι υπεύθυνο για τη δομή και το δυναμικό παλαίωσης ενώ όλες οι υπόλοιπες ποικιλίες συμβάλλουν με το φρούτο, τα λουλούδια και τα μπαχάρια τους στο τελικό σύνολο. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινες δεξαμενές για 8 μήνες, μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα, τη λιπαρότητα και τη δομή του και κλείνει πονηρά το μάτι στο μέλλον.

Ναι το Domaines Ott Château Romassan Bandol είναι ένα από τα λίγα ροζέ που παλαιώνουν.

Απόλαυσε το με όστρακα, θαλασσινά ακόμα και κρεατικά!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό σομόν χρώμα στο ποτήρι και εντυπωσιακή μύτη με αρώματα φράουλας, κερασιού, ροδιού, brioche, βανίλιας, λευκού πιπεριού, τριαντάφυλλου, ροζ γκρέιπφρουτ και λευκών λουλουδιών.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, λιπαρή υφή και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα, μπλέκονται με νότες εσπεριδοειδών, ροδάκινου, ζύμης και ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bandol, Provence
Ποικιλία Mourvèdre, Grenache, Cinsault, Syrah
Αρώματα φράουλα, κεράσι, ρόδιο, brioche, βανίλια, λευκό πιπέρι, τριαντάφυλλο, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκά λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BANDOL ROSE 2020 - DOMAINES OTT CHÂTEAU ROMASSAN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με γιουβέτσι με καραβίδες και bisque, χτένια με chorizo και πουρέ κουνουπίδι, χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα με πορτοκάλι και βότανα

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}