Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Champagne Brut Reserve - Bereche et Fils
Bereche et Fils

CHAMPAGNE BRUT RESERVE - BERECHE ET FILS

  Γαλλία
€49,80
42.60
€42,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το αποτέλεσμα μιας επανάστασης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Champagne Brut Reserve Bereche et Fils δεν είναι μια ακόμα Champagne αλλά ένα αντικείμενο πόθου (92 pts Robert Parker και James Suckling!) που ήταν το αποτέλεσμα μιας επανάστασης. Παλιά, στην Καμπανία οι αμπελουργοί ήταν υποχρεωμένοι να πουλάνε τα σταφύλια τους στα μεγάλα «σπίτια» και έτσι δεν έκαναν το δικό τους κρασί. Οι μικροί παραγωγοί επαναστάτησαν (ένας από αυτούς ήταν και ο Jean-Pierre Bereche) και πλέον κάνει ο καθένας τη δική του Champagne, εκφράζοντας όπως μπορεί τη γη του και το στυλ που επιθυμεί.

Και τώρα θα σου πούμε, πιο αναλυτικά, γιατί η Champagne Brut Reserve Bereche et Fils είναι αντικείμενο πόθου για συλλέκτες, sommeliers και λάτρεις του κρασιού. Το οινοποιείο του Raphael Bereche και του γιού του είναι από τα πιο αξιόλογα boutique οινοποιεία της περιοχής, με παραγωγή ελάχιστες φιάλες που πρέπει πραγματικά να προσπαθήσεις πολύ για να τις βρεις. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1847 αλλά ο αέρας της αλλαγής, που άρχισε να κάνει το οινοποιείο τους γνωστό παγκοσμίως, άρχισε να φυσά το 2004, όταν μπήκε στη δουλειά και ο γιος του Raphael, Vincent. Έχοντας μάθει όλα τα μυστικά της σαμπάνιας, είναι σήμερα δυο από τους πιο πετυχημένους οινολόγους της Καμπανίας.

Η Brut Reserve είναι ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier, σε ίση αναλογία. Η ζύμωση γίνεται αποκλειστικά με γηγενείς ζύμες σε futs (δρύινες δεξαμενές) και μικρές δεξαμενές. To 70% είναι κρασί της τρέχουσας χρονιάς ενώ το 30% ένα χαρμάνι από reserve χρονιές. Το blend παραμένει στη φιάλη (sur lattes) για 24-36 μήνες. O στόχος τους είναι απλός, να κάνουν ένα κρασί με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα που μπορεί να κοιτάξει κατάματα κρασιά μεγάλων οίκων. Και το καταφέρνουν, κάθε φορά!

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για τα εορταστικά μεζεδάκια με καπνιστό σολομό;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με κομψές φυσαλίδες.

Διακριτικά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, μελιού, φρυγανισμένης μπαγκέτας, brioche και αχλαδιού.

Έχει μέτριο σώμα, απολαυστική κρεμώδη υφή και δροσιστική οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Αρώματα λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, μέλι, φρυγανισμένη μπαγκέτα, brioche, αχλάδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE BRUT RESERVE - BERECHE ET FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με στρείδια, οστρακοειδή, παλαιωμένα τυριά ή μόνο του ως απεριτίφ.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ