ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cassiopeia - Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Ντουράκη

CASSIOPEIA - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο, από Ρωμέικο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Κρήτη δε σταματά να μας εκπλήσσει! Εκτός από εντυπωσιακά ήσυχα και γλυκά κρασιά έχει αρχίσει να μπαίνει στο παιχνίδι και με εξαιρετικά αφρώδη όπως το Cassiopeia του Οινοποιείου Ντουράκη, από την ποικιλία Ρωμέικο.

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 80, όταν ο καταξιωμένος οινολόγος Ανδρέας Ντουράκης αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του οινοποιείο, στον Αλίκαμπο της Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η υπόθεση είναι πλέον οικογενειακή, μιας και στο οινοποιείο δουλεύουν και τα παιδιά του, η Εύη και ο Αντώνης, σε διαφορετικά πόστα ο καθένας, βάζοντας τις δικές τους πινελιές. Αυτό σημαίνει πως η τόλμη για πειραματισμούς δε λείπει. Ένας τέτοιος πειραματισμός, σε συνδυασμό με την αγάπη για τις τοπικές ποικιλίες, γέννησε και το αφρώδες Cassοpeia του Οινοποιείου Ντουράκη. Το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο μιας και η Cassiopeia είναι ένας αστερισμός στο βορειότερο τμήμα του ουρανού, που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Κασσιόπη, η οποία φημιζόταν για την απαράμιλλη ομορφιά της. Τέτοιας απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και σπανιότητας είναι και αυτό το αφρώδες, που γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο, από την πολύ ιδιαίτερη ερυθρωπή, κρητική ποικιλία Ρωμέικο.

Απόλαυσε το δροσερό με καλή παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Cassοpeia του Οινοποιείου Ντουράκη έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικές φυσαλίδες. Στη μύτη έχει κομψά αρώματα από ώριμα φρούτα όπως ροδάκινο, μοσχολέμονο, περγαμόντο και αχλάδι σε συνδυασμό με νότες λευκών λουλουδιών.

Στο στόμα έχει μέτριο (-) σώμα, διακριτική οξύτητα και απαλό αφρισμό. Το ροδάκινο, το κίτρο, το αχλάδι, το περγαμόντο και το μανταρίνι μπλέκονται με νότες ζύμης, brioche και χαμομηλιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Ρωμέικο
Αρώματα Ροδάκινο, μοσχολέμονο, περγαμόντο, αχλάδι, λευκά λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CASSIOPEIA - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με prosciutto με πεπόνι, πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι και αχλάδι, ψητό κοτόπουλο

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και πιπεριές

▪   1 φλιτζάνι κινόα

▪   2 φλιτζάνια νερό

▪   1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

▪   1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

▪   2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

▪   2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

▪   2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

▪   Αλάτι 

▪   Μαύρο πιπέρι

▪   Κρέμα μπαλσάμικο

 

Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).

Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
food & fashion blogger

Συνδυασμός με κρασί

Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.

Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}