ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε 0 λεπτά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΣΥΝΟΛΟ €
€0,00
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Cristal 2015
€354,70
€322,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η μαγική χρονιά του 2015 με τη υπογραφή ενός ιστορικού οίκου!

Γιατί το αγαπάμε;

Η Cristal 2015 του οίκου Louis Roederer είναι μια σαμπάνια που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την πολυπλοκότητα της. Η συγκεκριμένη χρονιά ξεχώρισε για την αρμονική συνεργασία οινικής τέχνης και φύσης και απέσπασε τρελές βαθμολογίες από τους κριτικούς οίνου. 98pts από Wine Enthusiast, 97pts από James Suckling, 96pts από Wine Spectator και 17.5++ από την Jancis Robinson MW, είναι μερικές από αυτές.

Ο οίκος Louis Roederer συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο φημισμένους και ιστορικούς παραγωγούς σαμπάνιας της περιοχής, με την έβδομη γενιά της οικογένειας πλέον να ηγείται του οινοποιείου, φέρνοντας μαζί της βαθιά γνώση και πολύτιμη εμπειρία αιώνων. Η καλλιέργεια εκτείνεται σε 242 εκτάρια ιδιόκτητων αμπελώνων, εκ των οποίων τα 78 είναι πιστοποιημένα ως βιοδυναμικά, αποδεικνύοντας τη δέσμευση του οίκου σε μια βιώσιμη και ποιοτική αμπελουργία.

Η χρονιά του 2015 υπήρξε εξαιρετική για την περιοχή της Καμπανίας, με ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες που χάρισαν σταφύλια πλούσια, ζουμερά και έντονα αρωματικά, ενώ η ίδια η περιοχή τιμήθηκε με την αναγνώρισή της από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για την Cristal 2015 Louis Roederer, έγινε κάτι σπάνιο και μοναδικό. Για πρώτη φορά μετά το 2002, περιλαμβάνει σταφύλια 60% Pinot Noir και 40% Chardonnay, από 45 διαφορετικούς αμπελώνες (σκορπισμένους σε 7 διαφορετικά Grand Crus), ηλικίας άνω των 20 ετών, με αποτέλεσμα μια υποδειγματική σαμπάνια με πλούσιο σώμα, πυκνό φρούτο, εξαιρετική φινέτσα και κομψή, μακρά επίγευση. To 25% του κρασιού βάσης ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν την δεύτερη ζύμωση στη φιάλη. Μετά τη δεύτερη ζύμωση στη φιάλη το κρασί ωριμάζει για 6-7 χρόνια sur lattes.

Η Cristal 2015 Louis Roederer, είναι μια πολύ υψηλής φινέτσας, έντασης και ωριμότητας, σαμπάνια, που συνδυάζεται με gourmet συνδυασμούς για να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του είδους!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Σύνθετη και πολύ εκφραστική μύτη με αρώματα από λεμόνι, κίτρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, άνθη πορτοκαλιάς, ψημένο ψωμί, ροζ γκρέιπφρουτ, ανθόμελο, βανίλια, άνθη ακακίας, φουντούκι και γιασεμί.

Στο στόμα έχει μεταξένιες αλλά επίμονες φυσαλίδες, τραγανή οξύτητα και ευδιάκριτη ορυκτότητα. Νότες από ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, άγρια φράουλα, βανίλια, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, φουντούκι και διακριτική ταννική δομή. Η επίγευση είναι μακρά, ισορροπημένη, κομψή, αλμυρή και ξηροκαρπάτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Αφρώδες
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, άνθη πορτοκαλιάς, ψημένο ψωμί, ροζ γκρέιπφρουτ, ανθόμελο, βανίλια, άνθη ακακίας, φουντούκι, γιασεμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE CRISTAL 2015

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ την σαν απεριτίφ με φιλέτο μοσχάρι με sauce Cafe de Paris, ριζότο με θαλασσινά και zest λεμονιού, χτένια σοτέ με πουρέ σελινόριζας και κουκουνάρι.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.