ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cristal 2014 Louis Roederer
Louis Roederer

CRISTAL 2014 LOUIS ROEDERER

  Γαλλία / Champagne
€309,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Με 98 pts από Wine Spectator, 97 pts από Wine Enthusiast, 96 pts από Robert Parker και 95 pts από Decanter, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Cristal 2014 του οίκου Louis Roederer είναι μια σαμπάνια που χαρακτηρίζεται από φινέτσα και εξαιρετική ισορροπία. Η συγκεκριμένη χρονιά έχει μείνει αξέχαστη στους λάτρεις της σαμπάνιας και αποτελεί μία από τις πιο iconic εκφράσεις της τέχνης της Καμπανίας. Με 98 pts από Wine Spectator, 97 pts από Wine Enthusiast, 96 pts από Robert Parker και 95 pts από Decanter, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα!

Ο Louis Roederer συγκαταλέγεται στους κορυφαίους και πιο ιστορικούς οίκους της Καμπανίας. Σήμερα, την πορεία του συνεχίζει η έβδομη γενιά της οικογένειας, μεταφέροντας πολύτιμη κληρονομιά και πολυετή εμπειρία στην τέχνη της σαμπάνιας. Διαθέτει 242 εκτάρια ιδιόκτητων αμπελώνων, εκ των οποίων τα 78 έχουν πιστοποιηθεί ως βιοδυναμικά, γεγονός που αποδεικνύει την αφοσίωση του οίκου στη βιώσιμη καλλιέργεια και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Η Cristal 2014 Louis Roederer, αποτελείται από 60% Pinot noir και 40% Chardonnay προερχόμενα μόνο από τα 39 εκ των 45 αμπελοτεμαχίων του Domaine Cristal και για την ακρίβεια, μόνο από εκείνα που αντανακλούν την πραγματική ταυτότητα του οίκου. Η χρονιά του 2014 ήταν ιδιαίτερα ηλιόλουστη με αποτέλεσμα τα σταφύλια να ωριμάσουν άριστα, και να δώσουν ένα κρασί που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η επιτομή του terroir». To 32% του κρασιού βάσης ζύμωσε και ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν την δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, προσδίδοντας πολυπλοκότητα, δομή και αρωματικό βάθος. Το κρασί έμεινε για  περίπου 6 χρόνια σε επαφή με τις οινολάσπες στη φιάλη.

Η Cristal 2014 Louis Roederer, είναι μια πιστή έκφραση της χρονιάς και ίσως η πιο ακριβής προσέγγιση του στυλ του οίκου Louis Roederer.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από ώριμα λεμόνια, πορτοκάλια, ροζ γκρέιπφρουτ, νεκταρίνια, αγιόκλημα, φρεσκοψημένο ψωμί και διακριτικές νότες μελιού και αμυγδάλου.

Στο στόμα έχει μεταξένιες φυσαλίδες, με ζωηρή οξύτητα και έντονη ορυκτότητα. Γεύσεις από λεμόνι, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, φουντούκι και βανίλια, πλαισιώνονται από μια αλμυρή και ξηροκαρπάτη, αίσθηση σήμα κατατεθέν του οίκου Louis Roederer!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Αφρώδες
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir, Chardonnay
Αρώματα αρώματα από ώριμα λεμόνια, πορτοκάλια, ροζ γκρέιπφρουτ, νεκταρίνια, αγιόκλημα, φρεσκοψημένο ψωμί και διακριτικές νότες μελιού και αμυγδάλου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CRISTAL 2014 LOUIS ROEDERER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ τη με τηγανητές λιχουδιές, οστρακοειδή και καπνιστό σολομό.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}