ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cristal Rosé  2014 - Louis Roederer
Louis Roederer

CRISTAL ROSÉ 2014 - LOUIS ROEDERER

  Γαλλία / Champagne
€678,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ροζέ πολυτέλεια με 97pts Wine Enthusiast, 97pts Robert Parker και 96pts Wine Spectator

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Cristal Rosé 2014 του οίκου Louis Roederer συνδυάζει ώριμα κόκκινα φρούτα με μεταξένια υφή και αρωματική πολυπλοκότητα. Είναι η ροζέ εκδοχή της οινικής πολυτέλειας του οίκου Louis Roederer, που απέσπασε 97pts Wine Enthusiast, 96pts Wine Spectator και 97pts Robert Parker, απλά για να επιβεβαιώσει πως η απόλυτη έκφραση της κομψότητας και της δύναμης του μοναδικού terroir της Καμπανίας, δεν είναι μύθος!

Ο οίκος Louis Roederer, έχει μια ιστορία από το 1776 και έχει δεσμευθεί εδώ και δεκαετίες σε βιώσιμες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είχε μάλιστα προβλέψει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ξεκίνησε μια καλλιεργητική επανάσταση. Το 1998, το ιστορικό κομμάτι «La Villers» επαναφυτεύτηκε με νέα κλήματα, προερχόμενα από massal selection για την διασφάλιση της συνέχειας και της υψηλής ποιότητας της Cristal Rosé.

Η Cristal Rosé 2014 προέρχεται από αυτούς τους αμπελώνες που θεωρούνται τα κορυφαία crus (Aÿ, Avize, Mesnil-sur-Oger) του οίκου και από ένα blend 55% Pinot noir και 45% Chardonnay. Ο Jean-Baptiste Lécaillon (cellar master από το 1999) εφάρμοσε μια μέθοδο, εμπνευσμένη από τους Ιάπωνες δασκάλους του τσαγιού, με στόχο την πολύ ήπια και ελεγχόμενη εκχύλιση των πιο ντελικάτων αρωμάτψν από τις φλούδες των σταφυλιών. Περίπου το 20% του κρασιού παλαίωσε σε γαλλικές δρύινες δεξαμενές, προσδίδοντας βάθος και ένταση, ενώ η επαφή με τις οινολάσπες στο μπουκάλι για 6 χρόνια πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, του έδωσε απολαυστική κρεμώδη υφή και αρωματική πολυπλοκότητα.

Η Cristal Rosé 2014 του οίκου Louis Roederer,  δημιουργήθηκε για να καταναλώνεται με χαβιάρι και πιάτα με έντονο umami χαρακτήρα. Θα την απολαύσεις ιδιαίτερα, αν είσαι λάτρης της υψηλής γαστρονομίας!

 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει αρώματα από ώριμη φράουλα, κόκκινο κεράσι, ροδοπέταλα και βύσσινο, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες πορτοκαλιού, λεμονιού και αμυγδάλου, ενώ μια αίσθηση κιμωλίας ενισχύει την ορυκτότητα και δίνει φινέτσα.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και κομψό αφρισμό. Γεύσεις από ζουμερά κόκκινα κεράσια, φράουλες, κομπόστα ροδάκινο, brioche, φουντούκι και νότες λευκού πιπεριού γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Αφρώδες
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir, Chardonnay
Αρώματα αρώματα από ώριμη φράουλα, κόκκινο κεράσι, ροδοπέταλα και βύσσινο, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες πορτοκαλιού, λεμονιού και αμυγδάλου, ενώ μια αίσθηση κιμωλίας ενισχύει την ορυκτότητα και δίνει φινέτσα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CRISTAL ROSÉ 2014 - LOUIS ROEDERER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνόδευσε το με σολομό gravlax και λεμόνι, στρείδια και παλαιωμένα τυριά.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}