ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Emilia 2010 - Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη
Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη

EMILIA 2010 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το καλύτερο γλυκό κρασί του Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης με 95 βαθμούς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Emilia από το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη είναι ένα μεθυστικά πολύπλοκο γλυκό κρασί από Λιάτικο, που ανακηρύχθηκε το καλύτερο γλυκό κρασί του φετινού Διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης με 95 βαθμούς. Εκτός από εκπληκτικό κρασί συνοδεύεται και από μια φιάλη σκέτο κόσμημα που θυμίζει μπουκάλι υψηλής αρωματοποιίας.

Το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη βρίσκεται στο χωριό Σίβα, στο Νομό Ηρακλείου. Η ευρύτερη περιοχή ανήκει στη ζώνη ΠΟΠ Δαφνές. Το όνομα SILVA προέρχεται από το τοπωνύμιο Σιβα, το οποίο παραπέμπει στον Θεό Σίβα (Διόνυσο). Πίσω από το οινοποιείο βρίσκεται η Ειρήνη Δασκαλάκη Ξενογιαννάκη που ξεκίνησε την αναβίωση των οικογενειακών αμπελώνων το 1998 με σκοπό να φτιάχνει τα δικά της ποιοτικά κρασιά, με έμφαση στο terroir του τόπου. Η περιοχή είναι άμεση σχετισμένη με το Λιάτικο οπότε είναι η ποικιλία που πρωταγωνιστεί στα ερυθρά αλλά και γλυκά κρασιά της οικογένειας. Για το Emilia, τα σταφύλια μαζεύονται την κατάλληλη στιγμή κι έπειτα λιάζονται υπό σκιά για 6-8 μέρες. Το κρασί ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με γηγενείς ζύμες και μετά ωριμάζει εκεί για πάνω από 8 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό με έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών, διατηρώντας όμως παράλληλα και τη φρεσκάδα του.

Απόλαυσε το Emilia από το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη παρέα με πλούσια επιδόρπια σοκολάτας και ξηρών καρπών.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Emilia από το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη έχει μέτριο γκρενά χρώμα και πολύπλοκα αρώματα αποξηραμένου σύκου, δαμάσκηνου, σταφίδας, κανέλας, μοσχοκάρυδου, καρυδιού, φουντουκιού, βανίλιας, δρυός, γλυκόριζας, καραμέλας και μαύρης σοκολάτας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και πυκνή υφή. Αποξηραμένα κόκκινα και μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια, ξηροί καρποί, πετιμέζι, κακάο και βαλσαμικές νότες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Φυσικώς γλυκύς
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, σταφίδα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδι, φουντούκι, βανίλια, δρυς, γλυκόριζα, καραμέλα, μαύρη σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 500ml
Παραμονή σε βαρέλι 96 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

EMILIA 2010 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με σουφλέ σοκολάτας, καρυδόπιτα με πικρή σοκολάτα, brownies με παγωτό ρούμι - δαμάσκηνο

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}