ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Fine Debina 2024 - Γκλίναβος
Γκλίναβος

FINE DEBINA 2024 - ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€14,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η “φίνα” εκδοχή της Ντεμπίνας, δια χειρός Θυμιόπουλου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Fine Debina του Γκλίναβου έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη τριάδα του οινικού ντεμπούτου του Απόστολου Θυμιόπουλου στη Ζίτσα! Πρόκειται για ένα υπέρκομψο λευκό κρασί που αναδεικνύει τη μοναδική γηγενή ποικιλία της Ζίτσας, τη Ντεμπίνα, με τον χαρακτηριστικό τρόπο οινοποίησης που μας έχει συνηθίσει ο Απόστολος! Είναι μάγος αυτός ο άνθρωπος και ότι ακουμπά γίνεται χρυσό και …φίνο!

Ο Απόστολος δεν σταματά ποτέ να αναζητά νέες εμπειρίες στον κόσμο του κρασιού. Για χρόνια μελετούσε το πεδίο των αφρωδών και, όταν του παρουσιάστηκε η δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί στη Ζίτσα (την πιο ιστορική περιοχή παραγωγής αφρώδους στην Ελλάδα) δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Επένδυσε στο οινοποιείο Γκλίναβος και στα βιολογικά αμπέλια του, σε μεγάλο υψόμετρο, αναγνωρίζοντας στη Ντεμπίνα μια ποικιλία με ξεχωριστές δυνατότητες, αλλά και ανοίγοντας τον ορίζοντά του σε όλο το φάσμα των κρασιών που μπορεί να προσφέρει. Διατήρησε το όνομα του οινοποιείου, ως φόρο τιμής στον Γκλίναβο και την κληρονομιά του, προσθέτοντας όμως τη δική του προσωπική σφραγίδα.

Για το Fine Debina του Γκλίναβου, το κρασί ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Στη συνέχεια έμεινε για 10 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του, κάτι που ενίσχυσε το σώμα του κρασιού και έδωσε κομψή, κρεμώδη υφή και αρωματική πολυπλοκότητα. Χωρίς περίπλοκες τεχνικές οινοποίησης, το Fine Debina σου δίνει την ευκαιρία να γευτείς την τυπικότητα της ποικιλίας και το terroir της Ζίτσας ενώ ταυτόχρονα το χέρι του Θυμιόπουλου κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στο αποτέλεσμα!

Το Fine Debina αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως ο Αποστολής δεν μεγαλουργεί μόνο στα κόκκινα αλλά και στα λευκά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει κομψά αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού, κίτρου και περγαμόντου, πλαισιωμένα από νότες ζύμης και διακριτικές νότες από χαμομήλι και φασκόμηλο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τραγανή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, αχλάδι, ζύμη, λευκά άνθη και νότες ορυκτότητας συνθέτουν ένα πολύπλοκο και φίνο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ζίτσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ντεμπίνα
Αρώματα πράσινο μήλο, αχλάδι, κίτρος, περγαμόντο, ζύμη, χαμομήλι, φασκόμηλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FINE DEBINA 2024 - ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με τηγανητά μικρά ψαράκια, ριζότο με γαρίδες και σαφράν, χορτοτυρόπιτα.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}