Το Fine Debina του Γκλίναβου έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη τριάδα του οινικού ντεμπούτου του Απόστολου Θυμιόπουλου στη Ζίτσα! Πρόκειται για ένα υπέρκομψο λευκό κρασί που αναδεικνύει τη μοναδική γηγενή ποικιλία της Ζίτσας, τη Ντεμπίνα, με τον χαρακτηριστικό τρόπο οινοποίησης που μας έχει συνηθίσει ο Απόστολος! Είναι μάγος αυτός ο άνθρωπος και ότι ακουμπά γίνεται χρυσό και …φίνο!
Ο Απόστολος δεν σταματά ποτέ να αναζητά νέες εμπειρίες στον κόσμο του κρασιού. Για χρόνια μελετούσε το πεδίο των αφρωδών και, όταν του παρουσιάστηκε η δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί στη Ζίτσα (την πιο ιστορική περιοχή παραγωγής αφρώδους στην Ελλάδα) δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Επένδυσε στο οινοποιείο Γκλίναβος και στα βιολογικά αμπέλια του, σε μεγάλο υψόμετρο, αναγνωρίζοντας στη Ντεμπίνα μια ποικιλία με ξεχωριστές δυνατότητες, αλλά και ανοίγοντας τον ορίζοντά του σε όλο το φάσμα των κρασιών που μπορεί να προσφέρει. Διατήρησε το όνομα του οινοποιείου, ως φόρο τιμής στον Γκλίναβο και την κληρονομιά του, προσθέτοντας όμως τη δική του προσωπική σφραγίδα.
Για το Fine Debina του Γκλίναβου, το κρασί ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Στη συνέχεια έμεινε για 10 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του, κάτι που ενίσχυσε το σώμα του κρασιού και έδωσε κομψή, κρεμώδη υφή και αρωματική πολυπλοκότητα. Χωρίς περίπλοκες τεχνικές οινοποίησης, το Fine Debina σου δίνει την ευκαιρία να γευτείς την τυπικότητα της ποικιλίας και το terroir της Ζίτσας ενώ ταυτόχρονα το χέρι του Θυμιόπουλου κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στο αποτέλεσμα!
Το Fine Debina αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως ο Αποστολής δεν μεγαλουργεί μόνο στα κόκκινα αλλά και στα λευκά!