ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φωκιανό Ροζέ 2022 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΦΩΚΙΑΝΟ ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα
€14,30
€12,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η νέα πρόταση δια χειρός Στέλλιου Μπουτάρη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Φωκιανό από το Κτήμα Κυρ Γιάννη είναι μια νέα πρόταση δια χειρός Στέλλιου Μπουτάρη που μοσχοβολάει Αιγαίο. Τα σταφύλια του αμπελιού της Καλλιόπης Βιντζηλαίου στη Νάξο αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία ο Στέλλιος πάτησε για να δημιουργήσει ένα ροζέ αρωματικό κρασί με δροσιστική οξύτητα, γεμάτο από ώριμα καλοκαιρινά φρούτα.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης έκανε απόβαση στο Αιγαίο με σκοπό να αναδείξει τις τοπικές ποικιλίες και να μας μεταφέρει νοητά στα νησιά του Αιγαίου. Η δεύτερη στάση έγινε στη Νάξο και στο αμπέλι της Καλλιόπης Βιντζηλαίου, με κλήματα ηλικίας 50 ετών. Το Φωκιανό είναι μια αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ιδίως στη δημιουργία των φίνων ροζέ κρασιών. Ένα τέτοιο είναι και το Φωκιανό του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Μετά την προσεκτική οινοποίηση του, το κρασί ωρίμασε με τις φίνες οινολάσπες του για 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι λιπαρό, με τραγανή οξύτητα και νότες από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.

Απόλαυσε το Φωκιανό από το Κτήμα Κυρ Γιάννη παρέα με ελαφριά καλοκαιρινά πιάτα με τομάτα.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό ροδί χρώμα και ντελικάτα αρώματα φράουλας, κερασιού, ροδιού, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκού τριαντάφυλλου, ροδάκινου και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια οξύτητα και διακριτική λιπαρή υφή. Πετροκέρασο, φράουλα, ρόδι, δαμάσκηνο, ζάχαρη άχνη, λευκό τσάι και ζύμη συνθέτουν ένα κομψό μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάξος
Ποικιλία Φωκιανό
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκό τριαντάφυλλο, ροδάκινο, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΩΚΙΑΝΟ ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με ντομάτες γεμιστές, αυγά καγιανά, βλήτα τσιγαριαστά με φέτα και ντομάτα

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}