ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Gastronome Blanc de Blancs Brut 2018 - Pierre Gimonnet et Fils
Pierre Gimonnet et Fils

CHAMPAGNE GASTRONOME BLANC DE BLANCS BRUT 2018 - PIERRE GIMONNET ET FILS

  Γαλλία / Champagne
€65,50
€57,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αστραφτερή σαν διαμάντι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν οι σαμπάνιες με πλούσια κρεμώδη υφή, αλλά ταυτόχρονα φρεσκάδα και καθαρότητα αρωμάτων, είναι το ευαίσθητο σημείο σου, μόλις έπεσες επάνω στην πιο κομψή και ισορροπημένη δημιουργία του οίκου Pierre Gimonnet & Fils. H Gastronome Brut 2018 έχει γίνει ανάρπαστη από εστιατόρια με αστέρια Michelin και αυτός ήταν άλλωστε και ο αρχικός λόγος παραγωγής της. Να μπορεί να συνοδεύει μοναδικές και ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις!

Τα σταφύλια Chardonnay διαλέγονται χειρωνακτικά, από τρία Grand Crus αμπελοτόπια και δυο Premier Crus, καθένα από τα οποία προσφέρουν μοναδικό χαρακτήρα σε αυτή τη υπέρκομψη σαμπάνια. Μετά τη ζύμωση των 36 ωρών και τη μηλογαλακτική ζύμωση, παρέμεινε για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παρέμεινε μέσα στη φιάλη με τις οινολάσπες της, για περίπου 3 χρόνια.

Φρεσκάδα φρούτου, ζωντανή οξύτητα, στρογγυλό σώμα και μια ελαφριά πικάντικη πινελιά σε συνδυασμό με έναν πολύ διακριτικό αφρισμό, δίνουν έναν λείο και απαλό στυλ σαμπάνιας που δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό χρυσαφί. Αρώματα από αγιόκλιμα, μαγειρεμένα κόκκινα μήλα, ώριμα αχλάδια, τάρτα λεμονιού, ζύμη μπριος, και ροζ γκρέιπφρουτ. Τα διακριτικά αρώματα από καρύδι, δίνουν επιπλέον πολυπλοκότητα.

Στρογγυλό, μεσαίο σώμα με πολύ κομψό αφρισμό που διαρκεί. Γεύσεις από γλυκό λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, μαρμελάδα πράσινου μήλου, βερίκοκο, ψημένο μπριος και μαγιά. Η απαλή ορυκτότητα και αλμύρα, δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Champagne (Καμπανία), Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Αγιόκλιμα, κόκκινο μήλο, αχλάδι, τάρτα λεμόνι, ζύμη, μπριος, ροζ γκρέιπφρουτ, καρύδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE GASTRONOME BLANC DE BLANCS BRUT 2018 - PIERRE GIMONNET ET FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με σολομό στα κάρβουνα, με ταρτάρ τόνου, στρείδια

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}