ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gorgeous Grenache Rose 2023 - Thistledown
Thistledown

GORGEOUS GRENACHE ROSE 2023 - THISTLEDOWN

  Αυστραλία
€18,50
€16,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Νεοκοσμίτικη φρεσκάδα που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
H Thistledown Wine Co δημιουργήθηκε το 2010 από δυο Άγγλους που γνωρίστηκαν σ' ένα μπαρ λίγο πρίν ξεκινήσουν τη φοίτηση για τον τίτλο Master of Wine το 1998. Αφού λοιπόν κατέκτησαν τον πολυπόθητο τίτλο, εργάστηκαν στις πωλήσεις κρασιού σ' όλο τον κόσμο, αλλά πάντα κάτι τους οδηγούσε στην Αυστραλία.
 
Η φήμη που είχε τότε το αυστραλιανό κρασί (πολύ έντονο, τανικό και αλκοολικό) και η δυσκολία που αντιμετώπιζαν να το εντάξουν στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων, ήταν η αιτία να βάλουν στόχο να αλλάξουν αυτή την εικόνα. Και το έκαναν με τον πιο μεθοδικό τρόπο.
 
Οι καλύτεροι αμπελώνες των περιοχών McLaren Vale, Barossa Valley και Adelaide Hills και η συνεργασία με παραγωγούς που είχαν αυστηρά βιώσιμες καλλιέργειες, ώστε να παράγεται η ελάχιστη στρεμματική απόδοση, θα εξασφάλιζε αργότερα την πιο άριστη ποιότητα σταφυλιού για τα κρασιά τους. Η Thistledown Wine Co έγινε πραγματικότητα και σήμερα όχι μόνο παράγει φοβερά κρασιά, αλλά είναι πια μέλος της Sustainable Wine Growing Australia και όλα τα κρασιά τους έχουν Vegan πιστοποίηση.
 
Στο Gorgeous Grenache, τα σταφύλια προέρχονται από έναν ηλικιωμένο αμπελώνα στην περιοχή Berri του Riverland της Νότιας Αυστραλίας, με τα κανάλια του ποταμού Murray να διασχίζουν τις καλλιέργειες και να δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες καλλιέργειας. Μετά από τρεις περίπου ώρες σε επαφή του χυμού με τα στέμφυλα, ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για τη διατήρηση της φρεσκάδας και των αρωμάτων. Στη συνέχεια, η δίμηνη παραμονή με τις οινολάσπες έδωσε τον απαραίτητο όγκο για να δημιουργηθεί ένα πολύ νόστιμο ροζέ κρασί, που δεν έχει περάσει καθόλου απαρατήρητο από τους κριτικούς.
 
Funky ετικέτα, έντονη φρεσκάδα και κομψά αρώματα. Με παρέα ή χωρίς, το δεύτερο μπουκάλι είναι δεδομένο!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Κομψά αρώματα από φραμπουάζ, άγουρη φράουλα, cranberry, νότες από ροδάκινο και passion fruit.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσερή οξύτητα και ελαφρώς κρεμώδη υφή. Πετροκέρασο, ρόδι, φράουλα, γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο και κίτρο, σε ένα ελαφρώς πικάντικο πλαίσιο δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό γευστικό σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Riverland, Αυστραλία
Ποικιλία Grenache Rouge
Αρώματα Φραμπουάζ, φράουλα, cranberry, ροδάκινο, passion fruit
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

GORGEOUS GRENACHE ROSE 2023 - THISTLEDOWN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με sushi, κριθαρότο με γαρίδες, ή ένα καρπάτσιο λαυράκι με χυμό εσπεριδοειδών

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}