Γιατί το αγαπάμε;
Ηδύς του Ηλίου σημαίνει ο γλυκός του ήλιου και αυτό το κρασί του Ευρυβιάδη Σκλάβου έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει σε μια φιάλη όλα τα καλοκαίρια της Κεφαλονιάς! Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε.
Ο Σκλάβος ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τη βιοδυναμική καλλιέργεια και τη φυσική οινοποίηση. Σε όλα του κρασιά λειτουργεί αφαιρετικά και αφήνει τις ποικιλίες να εκφράσουν τόσο το terroir στο οποίο μεγαλώνουν όσο και τον χαρακτήρα τους. Το Ηδύς του Ηλίου είναι ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα. Το εκρηκτικά αρωματικό Μοσχάτο της Κεφαλονιάς αφήνεται να στεγνώσει κάτω από τον καυτό Κεφαλονίτικο ήλιο. Όταν τα σταφύλια σταφίδιασουν τότε συλλέγεται ο υπερσυμπυκνωμένος χυμός τους, ο οποίος έπειτα ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Το νέκταρ παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και το αποτέλεσμα είναι απλά μεθυστικό.
Το Ηδύς του Ηλίου από το Κτήμα Σκλάβος είναι ένα μεγάλο επιδόρπιο κρασί!
Δοκιμή
Βαθύ χρυσαφί χρώμα με κεχριμπαρί ανταύγειες και μεθυστικά αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, πορτοκαλιού, μαρμελάδας ροδάκινου, λεμονιού, ανθών νεραντζιάς, γιασεμιού και λουκουμιού περγαμόντου μπλέκονται γλυκά με νότες μελιού, βανίλιας, φρυγανιάς και λωτού. Πλούσιο στόμα με γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα που ισορροπεί με τη μελένια γλύκα.