ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Larmandier Bernier Latitude Blanc de Blancs Extra Brut
Larmandier Bernier

LARMANDIER BERNIER LATITUDE BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT

  Γαλλία / Champagne
€80,70
€70,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν υπάρχει μια σαμπάνια για όλους, τότε σίγουρα είναι αυτή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Champagne Latitude από τον οίκο Larmandier-Bernier, είναι μια non vintage σαμπάνια, που σφραγίζει σε ένα μπουκάλι την οινοποιητική παράδοση των δυο οικογενειών και αποτείνει φόρο τιμής στη συνεχή συμβολή τους, για την ανάδειξη της φήμης της Côte des Blancs, από τη Γαλλική Επανάσταση! Σήμερα ο οίκος είναι στα χέρια της 8ης γενιάς της οικογένειας, που με τη βιοδυναμική  καλλιέργεια, υπογραμμίζει τα ιδιαίτερα στοιχεία του terroir, που δίνουν πλούσιες, καθαρά αρωματικές και με νότες ορυκτότητας σαμπάνιες.

Το 40% της Latitude, προέρχεται από το απόθεμα κρασιών του οίκου, από το 2004! Αρχικά ήταν γνωστή ως «Tradition», προς τιμήν της παράδοσης της οικογένειας, αργότερα όμως ονομάστηκε Latitude, για να τονίσει πως τα σταφύλια του Chardonnay, προέρχονται από ένα μόνο και πολύ ιδιαίτερο γεωγραφικό πλάτος νότια του Vertus, που παράγει πλούσια αρωματικό και με στρογγυλό σώμα καρπό.

Τα σταφύλια αφού μαζευτούν χειρωνακτικά, μετά από απαλές πιέσεις και περισυλλογή του χυμού τους, μεταφέρονται σε ειδικά βαρέλια που σέβονται την ποικιλία και αφήνουν έναν πολύ διακριτικό χαρακτήρα, χωρίς να αλλάζουν το αρωματικό δυναμικό της. Μετά την πρώτη ζύμωση, το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες για ένα χρόνο, ενώ μετά την εμφιάλωση και τη δεύτερη ζύμωση, παραμένει μέσα στη φιάλη για άλλα δυο χρόνια τουλάχιστον!

Οι κριτικοί οίνου την επευφημούν με τον Robert Parker, τον James Suckling, το Decanter και το Wine Spectator να τη βαθμολογούν με 90pts, 93pts, 94pts και 92pts αντίστοιχα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τη Janis Robinson, που του έδωσε ένα 17/20!  

Εσύ ακόμα να τη δοκιμάσεις;!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί με έντονα αρώματα από ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και κίτρου. Στη συνέχεια λευκόσαρκα ροδάκινα, λεμόνι και γκρειπφρουτ, περιπλέκονται με αρώματα από πράσινο μήλο, φρυγανισμένο ψωμί, καβουρδισμένα φουντούκια, κίτρινο μήλο και καραμέλα βουτύρου.

Ξηρό με διακριτικό αφρισμό, απαλή κρεμώδη υφή και πολύ τραγανή οξύτητα. Μριος, τάρτα λεμόνι, ξύσμα πορτοκαλιού, καραμέλα και νότες ορυκτότητας, συνθέτουν ένα πολύ κομψό και πολύπλοκο σύνολο, με επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, πορτοκάλι, κίτρο, ροδάκινο, γκρειπφρουτ, πράσινο μήλο, φρυγανισμένο ψωμί, καβουρδισμένο φουντούκι, κίτρινο μήλο, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LARMANDIER BERNIER LATITUDE BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με σολομό στα κάρβουνα, με ταρτάρ τόνου, στρείδια

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}