ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λιάτικο Ροζέ 2023 - Ηλιάνα Μαλίχιν
Ηλιάνα Μαλίχιν

ΛΙΑΤΙΚΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΛΙΧΙΝ

  Ελλάδα / Ρέθυμνο
€17,10
€14,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ροζέ κρασί, που έχει το χρώμα της φλόγας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Λιάτικο Ροζέ της Ηλιάνας Μαλίχιν είναι από εκείνα τα ροζέ που ανυπομονείς να δοκιμάσεις γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναγέννηση!

Η Ηλιάνα Μαλίχιν ανήκει στη γενιά των οινοποιών, που συνεχώς αναζητούν. Το ηχηρό της ντεμπούτο στα οινικά δρώμενα, το έκανε μόλις 24 χρονών όταν απομόνωσε τις γηγενείς ζύμες από το φλοιό του Βιδιανού και το οινοποίησε με αυτές, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά και θαυμαστικά μαζί. Η συνέχεια ήταν να κάνει την πρώτη δική της εμφιάλωση και να παρασύρει με τον ενθουσιασμό της μια ολόκληρη ομάδα αμπελουργών, στην αναβίωση των παραδοσιακών αμπελώνων του Ρεθύμνου. Είναι μια δύναμη της φύσης, με όραμα τόσο δυνατό που δεν κατάφερε να σιγάσει, ούτε η πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα τεράστιο και μοναδικό κομμάτι των προφυλλοξηρικών αμπελώνων της στις Μέλαμπες, το καλοκαίρι του 2022. Η πίστη χλευάζει τις δυσκολίες και πυροδοτεί νέες αναζητήσεις. Και μιλώντας για φωτιά, το χρώμα του νέου της κρασιού, είναι αυτό της φλόγας!

Το Λιάτικο ροζέ, φτιάχτηκε από σταφύλια 100% Λιάτικου βιολογικής καλλιέργειας άνυδρων αμπελώνων, από τα χωριά Αμάρι και Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου. Το κρασί ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παρέμεινε με τις οινολάσπες του για 8 μήνες. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ξεχειλίζει ζουμερό φρούτο και όμορφες τανίνες.

Το κρασί αυτό είναι σαν μια γαστρονομική γιορτή, με πολλούς καλεσμένους , στους οποίους η Ηλιάνα θέλει να ξανασυστηθεί. Για εμάς απλά θυμίζει ξανά ποια είναι!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ σομόν με πορτοκαλί ανταύγεις. Κομψά αρώματα από πετροκέρασο και δαμάσκηνο, με έντονα τα στοιχεία του ροζ γκρέιπφρουτ. Ανθικά αρώματα από νυχτολούλουδο, τριαντάφυλλο και αποξηραμένο raspberry.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα. Αρχικά έντονα φρουτώδες με την τανικότητα να έρχεται σε απόλυτη ισορροπία και την οξύτητα να δίνει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα. Έντονη ώριμη φράουλα, με διακριτικές νότες νεραντζιού και επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ρέθυμνο, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Πετροκέρασο, δαμάσκηνο, ροζ γκρέιπφρουτ, νυχτολούλουδο, τριαντάφυλλο, raspberry
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΙΑΤΙΚΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΛΙΧΙΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαδερά φασολάκια, χταπόδι στιφάδο, κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια ή ψάρι πλακί στο φούρνο. Συνοδεύει άριστα όλες τις ποικιλίες λιπαρών τυριών και αλλαντικών.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}