ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Liberte 2020 - Jima Winery
Jima Winery

LIBERTE 2020 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα φανταστικό και απίστευτα γαστρονομικό ροζέ βγήκε από τη σφαίρα της φαντασίας μας! Μόλις 500 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To βλέπεις από μακριά και λες, μα τι κομψό μπουκάλι… Μετά το δοκιμάζεις και ρωτάς εκστασιασμένος, ποια φανταστική και υπέρσυμπυκνωμένη Προβηγκία είναι αυτή, για να πάρεις την αποστομωτική απάντηση, πως είναι το Liberte 2020 Jima Winery από την Άρτα! Δεν κάνουμε πλάκα, αυτό συνέβη στα γραφεία μας όταν το δοκιμάσαμε!

Ο Πάνος Τζίμας κατάφερε και δημιούργησε πολύ εξαιρετικές εντυπώσεις με το Rue du Soleil και αυτό μας έκανε να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη πρότασή του, η οποία ευτυχώς δεν άργησε να έρθει. Το Liberte 2020 Jima Winery είναι ένα ροζέ κρασί αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Πέρα από αυτό όμως, είναι ένα βαθιά νόστιμο κρασί, που καταφέρνει και συνδυάζει το πυκνό καθαρό φρούτο με βυσσινάτη οξύτητα, βουτυράτη υφή και απίστευτη κομψότητα!

Το Liberte είναι από 100% Merlot που προέρχεται από έναν αμπελώνα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. H σύντομη εκχύλιση ευθύνεται για το ντελικάτο χρώμα και η παραμονή με τις οινολάσπες για την κρεμώδη υφή του. Εμφιαλώνεται σε 500, μόνο, περίκομψες φιάλες και είναι έτοιμο να σε κατακτήσει!

Δοκίμασέ το όσο προλαβαίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Liberte 2020 Jima Winery έχει απαλό ροζέ χρώμα και κομψά αρώματα φράουλας, πετροκέρασου, φραμπουάζ, ροζ γκρέιπφρουτ, καρπουζιού, κερασιού, φλούδας μανταρινιού, τριαντάφυλλου, ζύμης και ζάχαρης άχνη.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, κρεμώδη υφή και λεμονάτη οξύτητα. Τα εσπεριδοειδή έχουν τον πρώτο ρόλο ενώ νότες brioche, λουκουμιού, φράουλας και ροδάκινου ακολουθούν.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Φράουλα, πετροκέρασο, φραμπουάζ, ροζ γκρέιπφρουτ, καρπούζι, κεράσι, φλούδα μανταρίνι, τριαντάφυλλο, ζύμη, ζάχαρη άχνη, brioche, λουκούμι, ροδάκινο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LIBERTE 2020 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με burrata με φράουλες και prosciutto, σολομό με πορτοκάλι, pasta napolitana ή ένα κριθαρώτο γαρίδας.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}