ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Louis Roederer Brut Nature Blanc 2015
Louis Roederer

LOUIS ROEDERER BRUT NATURE BLANC 2015

  Γαλλία / Champagne
€116,00
€105,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το 2015 ήταν μια καταπληκτική χρονιά και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο οίκος Louis Roederer είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαμπάνιας της περιοχής και σήμερα το τιμόνι έχει πάρει η 7η γενιά της οικογένειας, οπότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για την επιτομή τηε εμπειρίας! Καλλιεργούν συνολικά 242 εκτάρια αμπελώνων, ενώ τα 78 από αυτά είναι πιστοποιημένα βιοδυναμικά. To 2015 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την περιοχή και αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς! Το κλίμα ευλόγησε ιδιαίτερα τα σταφύλια και έδωσε πλούσιο και ζουμερό καρπό με έντονα φρουτώδη αρώματα.

Το πολύτιμο blend αποτελείται από 46% Chardonnay, 37% Pinot noir και 17% Meunier, ενώ το 23% του χυμού μπήκε σε βαρέλια και απέκτησε έναν απίθανα στρογγυλό χαρακτήρα με ξηροκαρπάτα αρώματα και πλούσια υφή.

Φυσικά αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα από τους μεγάλους κριτικούς οίνου και ο Robert Parker της έχει δώσει 94pts!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί με αστραφτερές χρυσαφένιες ανταύγειες. Πλούσια και συμπυκνωμένα αρώματα από φλούδα λεμονιού, πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ. Μαρμελάδα μήλο, καραμέλα βουτύρου και βανίλια, πλαισιώνονται από πολύ ευχάριστες νότες φουντουκιού και κάσιους.  

Έντονα αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, με βελούδινη υφή, ξηροκαρπάτες γεύσεις και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Αρώματα Λεμόνι, πορτοκάλι, βανίλια, μήλο, ορυκτότητα, μπριος, ζύμη, ξηροί καρποί, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LOUIS ROEDERER BRUT NATURE BLANC 2015

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ την σαν απεριτίφ ή με καπνιστό σολομό, χαβιάρι, αστακό, παλαιωμένα τυριά.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}