ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαύρο Καλαβρυτινό Nature Ροζέ 2024 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ NATURE ΡΟΖΕ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€17,50
€15,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια μοναδική εκδοχή, μιας σπάνιας ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαύρο Καλαβρυτινό Ροζέ Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι μια ωδή στην αυθεντικότητα και την τέχνη της φυσικής οινοποίησης. Παράλληλα, μας χαρίζει μια εκδοχή της σπάνιας ποικιλίας Μαύρο Καλαβρυτινό, σε ροζέ αποχρώσεις, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη! 

Η ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό, σπάνια και βαθιά ριζωμένη στην ιστορία της περιοχής, καλλιεργείται βιολογικά σε αμπελώνες που βρίσκονται σε υψόμετρο 750 έως 900 μέτρων, στην ορεινή Αιγιαλεία. Το μικροκλίμα της περιοχής, με τις έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας, προσφέρει στα σταφύλια φρεσκάδα, οξύτητα και πλούσια αρώματα. Ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά με το χέρι, με αυστηρή διαλογή των καλύτερων σταφυλιών. 

Η οινοποίηση ακολουθεί τη φιλοσοφία όλης της σειράς Nature: χωρίς προσθήκη θειωδών, χωρίς φιλτραρίσματα, χωρίς πρόσθετα και παρεμβάσεις. Η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, και το κρασί παραμένει για δώδεκα μήνες σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, αποκτώντας βάθος, υφή και εντυπωσιακό τριανταφυλλί χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί ζωντανό, που εξελίσσεται στο ποτήρι και εκφράζει με ειλικρίνεια το terroir του. 

Βάλε το το Μαύρο Καλαβρυτινό Ροζέ Nature του Τετράμυθου στο καλάθι σου και απόλαυσε το πιο ιδιαίτερο και νοστιμό ελληνικό ροζέ της φετινής χρονιάς! Βιάσου οι φιάλες είναι περιορισμένες! 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Μαύρο Καλαβρυτινό Ροζέ Nature του Τετράμυθου έχει φωτεινό ροζέ χρώμα, με χάλκινες ανταύγειες.  

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα και κεράσι, νότες ροδοπέταλων και ξύσμα εσπεριδοειδών, ενώ στο στόμα είναι κομψό, με μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα και απαλές ταννίνες, που το καθιστούν ιδανικό για τα λαδερά του καλοκαιριού. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό
Αρώματα φράουλα, κεράσι, νότες ροδοπέταλων, ξύσμα εσπεριδοειδών
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ NATURE ΡΟΖΕ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάζεται με αλλαντικά, πίτσες με κόκκινη σάλτσα, λαδερά με τομάτα

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}