ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μοσχάτο Τυρνάβου Sparkling - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ SPARKLING - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Τύρναβος
€12,90
€11,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Αν σου αρέσει το Moscato d'Asti, Αυτό θα σε τρελάνει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λουλουδάτο, ελαφρύ και σπιρτόζικο είναι το τέλειο απεριτίφ και μπορεί να εκθρονίσει από τα ποτήρια μας με άνεση το ιταλικό Moscato dAsti! Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ερυθρωπή ποικιλία που μετά από κάτι λιγότερο από 100 χρόνια καλλιέργειας στην περιοχή του Τυρνάβου οικειοποιήθηκε πλήρως στο περιβάλλον της και πλέον μετονομάστηκε και επίσημα σε Μοσχάτο Τυρνάβου. 

Από αυτή τη μοναδικά αρωματική ποικιλία, ο έμπειρος οινοποιός Δημήτρης Μίγας, εφαρμόζοντας μέθοδο blanc de noir (παραγωγή λευκού κρασιού από κόκκινη ποικιλία) δημιούργησε το λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου. Δε σταμάτησε όμως εκεί, αλλά το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Με τη μέθοδο κλειστής δεξαμενής δημιούργησε το Μοσχάτο Τυρνάβου SparklingTo αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που μοσχοβολάει Άνοιξη… λουλούδια, ζουμερά ώριμα φρούτα, μέλι και γαργαλιστικές φυσαλίδες. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια αρώματα αχλαδιού, γλυκολέμονου, μπανάνας, βερίκοκου και ανανά συνδυάζονται με γιασεμί και λευκό τριαντάφυλλο σε ένα μπουκέτο που αποπνέει φρεσκάδα. Βοτανικές νύξεις τσαγιού και χαμομηλιού καθώς συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Δεμένο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα, απολαυστικές, λεπτές φυσαλίδες και έντονα φρουτώδη γεύση. Το βερίκοκο, το ζουμπούλι και το γλυκολέμονο κυριαρχούν και διατηρούνται στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ημίξηρο Ημιαφρώδες
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 11%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου
Αρώματα αχλάδι, γλυκολέμονο, μπανάνα, βερίκοκο, ανανάς, γιασεμί, λευκό τριαντάφυλλο, τσάι, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 1 χρόνο
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ SPARKLING - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φρουτοσαλάτες ή μόνο του σαν απεριτίφ.

Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

Για τη βάση
– 1 συσκευασία Τριμμένο Μπισκότο
– 90 γρ. βούτυρο


Για την κρέμα του τσιζκέικ
– 400 γρ. τυρί κρέμα
– 400 γρ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ.  Λευκή Κουβερτούρα
– 50 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι


Για την κρέμα λεμονιού
– 150 ml φρέσκο χυμό
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
– 30 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι
– 80 γρ. ζάχαρη
– 20 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε. Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για την γέμιση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα , ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Για τη βάση: 

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας μέτριας ανοιγόμενης φόρμας.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
– Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
– Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}