ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Poeme De Nature Rose - Κτήμα Γκλίναβος
Κτήμα Γκλίναβος

POEME DE NATURE ROSE - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€13,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Προπαραγγελία
Έρχεται τις επόμενες μέρες

Tο Poeme de Nature Rose δια χειρός Απόστολου Θυμιόπουλου είναι πλέον εδώ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Poeme de Nature Rose από το Κτήμα Γκλίναβος δια χειρός Απόστολου Θυμιόπουλου είναι πλέον εδώ! Πρόκειται για ένα γατσρονομικό και πεντανόστιμο ροζέ αφρώδες που συνδυάζει την φραουλένια και ντοματένια διάσταση του Ξινόμαυρου με τη φρεσκάδα της Ντεμπίνας! Πολύ φοβόμαστε πως αν το δοκιμάσεις θα εθιστείς, όπως εμείς, οπότε το βάζεις στο καλάθι σου με δική σου ευθύνη!

Ο Απόστολος δεν ησυχάζει ποτέ! Ψάχνει συνεχώς την νέα συναρπαστική του οινική περιπέτεια και το θέμα “αφρώδες” ήταν στο μυαλό του εδώ και καιρό. Όταν λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει στην πιο παλιά ζώνη για αφρώδες στην Ελλάδα, την Ζίτσα, την άρπαξε. Επένδυσε στο Κτήμα Γκλίναβος και στα μεγάλου υψομέτρου βιολογικά αμπέλια τουμιας και είδε στο μικροκλίμα της περιοχής πολλές δυνατότητες για τραγανά ήσυχα αλλά και πολύπλοκα αφρώδη κρασιά. Διατήρησε το όνομα του οινοποιείου, τιμής ένεκεν στον Γκλίναβο και την ιστορία του, αλλά έβαλε τη δική του υπογραφή τόσο μέσα όσο και έξω από τη φιάλη.

Για το Poeme de Nature Rose από το Κτήμα Γκλίναβος έχουμε ένα χαρμάνι από 75% Ξινόμαυρο και 25% Ντεμπίνα. Το κρασί γίνεται με δεύτερη ζύμωση σε κλειστή ανοξείδωτη δεξαμενή (μέθοδος Charmat). Έτσι προκύπτει ένα αφρώδες με διακριτικό αφρισμό, ζωηρή οξύτητα και υποψία γλύκας που θα σε βγάλει από το δύσκολη θέση να διαλέξεις κρασί για την παρέα όταν στο τραπέζι φτάνουν πολλά και διαφορετικά μεζεδάκια. Πιάτα με κρέας ή με ψάρι, Ασιατική ή Ιταλική κουζίνα, λαδερά και vegan όλα τα καταφέρνει το Poeme de Nature Rose από το Κτήμα Γκλίναβος.

Μην χάνεις καιρό και δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Poeme de Nature Rose από το Κτήμα Γκλίναβος έχει απαλό ροζ χρώμα. Στη μύτη είναι κομψό, με αρώματα φράουλας, τομάτας, λευκού τριαντάφυλλου, αχλαδιού, ροζ γκρέιπφρουτ και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τραγανή οξύτητα, υποψία γλύκας και ταννινών και απολαυστικά ντελικάτες φυσαλίδες. Γλυκές φράουλες, ζουμερά εσπεριδοειδή, λευκά άνθη και νύξεις τομάτας και ζάχαρης άχνης γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ζίτσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ντεμπίνα, Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλας, τομάτας, λευκού τριαντάφυλλου, αχλαδιού, ροζ γκρέιπφρουτ και ζύμης.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

POEME DE NATURE ROSE - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με sushi, pizza με spianata piccante, amatriciana, λαδερά με τομάτα.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}