Το Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut από Santa Margherita, είναι ένα prosecco που εκφράζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ζώνης Valdobbiadene. Τα σταφύλια Glera προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες όλης της ζώνης DOCG Valdobbiadene, και έτσι συνδυάζει φρουτώδη χαρακτήρα, κομψότητα, δροσιστική οξύτητα, φρεσκάδα και ισορροπία στην πιο κλασική και αληθινή έκφραση της περιοχής.
Το Santa Margherita είναι ένα από τα ιστορικότερα και πιο εμβληματικά οινοποιεία της Ιταλίας, με ρίζες από το 1935 και βαθιά σύνδεση με την παράδοση και τη βιωσιμότητα. Καλλιεργεί αμπελώνες σε 3 κορυφαίες αμπελουργικές ζώνες, στο ανατολικό Veneto, το Alto Adige και το Conegliano-Valdobbiadene, με αποτέλεσμα να παράγει κρασιά χαρακτηριστικά του terroir αυτών των περιοχών. Ήταν από τους πρώτους που έφτιαξαν prosecco στο Valdobbiadene, με τους αμπελώνες της ποικιλίας Glera να έχουν φυτευτεί από τη δεκαετία του ’50! Μέχρι και σήμερα λοιπόν, δημιουργεί τα πιο εμβληματικά και κορυφαία prosecco της Ιταλίας. Μάλιστα το 2021 ανακηρύχθηκε «οινοποιείο της χρονιάς», επισφραγίζοντας την εγγύηση στην ποιότητα!
Για το Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, τα σταφύλια προέρχονται από τους λόφους ανάμεσα στο Valdobbiadene και το Conegliano, σε υψόμετρο 150-400 μέτρων. Το έδαφος εκεί είναι ιδανικό για την παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας, ενώ τα αμπέλια φυτεύονται με τρόπο που ευνοεί τον αερισμό και την έκθεσή τους στον ήλιο. Και έτσι, ωριμάζουν, από τη μια, χωρίς την απειλή ασθενειών και από την άλλη, αποκτούν ιδανική ένταση αρωμάτων! Το κρασί μετά τη δεύτερη ζύμωση που γίνεται σε κλειστές δεξαμενές, παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για τουλάχιστον 3 μήνες, αποκτώντας ένα πιο πολύπλοκο χαρακτήρα.
Αν αγαπάς τα φίνα αφρώδη κρασιά με χαρακτήρα και στυλ, ή απλά έψαχνες ένα απεριτίφ για όλες τις ώρες της ημέρας, το Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut θα γίνει το αγαπημένο σου!