ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Psithiros Ροζέ 2024 - Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη
Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη

PSITHIROS ΡΟΖΕ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€14,20
€12,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα γαστρονομικό ροζέ από την πιο ιδιαίτερη ερυθρή κρητική ποικιλία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Psithiros Rose από Silva Δασκαλάκη, είναι ένα ροζέ κρασί με υπέροχη φρεσκάδα, φρουτένια ένταση και διακριτική πολυπλοκότητα. Μη σε παρασύρει το όνομα...γιατί αυτό είναι ένα ροζέ με χαρακτήρα που μιλάει δυνατά!

Το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη βρίσκεται στο χωριό Σίβα του Ηρακλείου, μέσα στη φημισμένη αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Δαφνές. Το όνομα Silva προέρχεται από το τοπωνύμιο του χωριού και παραπέμπει στον θεό Σίβα, τον αντίστοιχο Διόνυσο. Η Ειρήνη Δασκαλάκη Ξενογιαννάκη ξεκίνησε το 1998 την προσπάθεια να ξαναζωντανέψει τους οικογενειακούς αμπελώνες, με στόχο να φτιάχνει ποιοτικά κρασιά που αναδεικνύουν τον τόπο. Η αμπελουργική παράδοση της οικογένειας ξεκινά από το 1920 και, χάρη στη γνώση και την αγάπη για το κρασί, το οινοποιείο συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί κρασιά υψηλών προδιαγραφών.

Ο Psithiros Rose από Silva Δασκαλάκη, δημιουργήθηκε κατά 100% από την ποικιλία Κοτσιφάλι, που οινοποιήθηκε όμως με τη μέθοδο της λευκής οινοποίησης! Επίσης, μετά τη ζύμωση το 1/3 του κρασιού ωρίμασε για 3 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Φαντάσου λοιπόν πόσο ομοιόμορφα συνδυάζει, τα εκρηκτικά αρώματα της ποικιλίας, με το διακριτικό χαρακτήρα του βαρελιού. Τώρα φαντάσου το δίπλα σε όλα τα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και τρέξε να το αγοράσεις και να στρωθείς στο μαγείρεμα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ο Psithiros Rose από Silva Δασκαλάκη στη μύτη έχει εκφραστικά αρώματα από κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, σμέουρο, και νότες λευκών λουλουδιών. Στη συνέχεια εμφανίζει ένα διακριτικό χαρακτήρα δρυός και μοσχοκάρυδου, χάρη στην σύντομη παραμονή του στο βαρέλι.

Στο στόμα είναι ζουμερό και κομψό με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα, μια διακριτική παρουσία απαλών ταννινών. Έχει ζουμερό φρούτο, διακριτικά λιπαρή υφή και πικάντικο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ηράκλειο, Ελλάδα
Ποικιλία Κοτσιφάλι
Αρώματα φράουλα, σμέουρο, νότες λευκών λουλουδιών, δρυς, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 1/3 για 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PSITHIROS ΡΟΖΕ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαδερά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως γεμιστά, μπάμιες με κοτόπουλο αλλά και γαρίδες ψητές με πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}