ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rock Angel 2022 - Chateau D' Esclans
Chateau d' Esclans

ROCK ANGEL 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€40,60
€35,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

91pts από James Suckling και Wine Enthusiast, για έναν ψίθυρο που κατέληξε να ροκάρει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Σίγουρα γνωρίζεις πλέον καλά το ροζέ που έχει χαρακτηριστεί από μεγάλους και τρανούς κριτές οίνου, ως το «καλύτερο ροζέ του κόσμου». Αλλά και στην περίπτωση που δεν το ξέρεις (που πάρα πολύ αμφιβάλλουμε) θυμάσαι σίγουρα την ετικέτα, που απεικονίζει δυο αγγέλους να ψιθυρίζουν διακριτικά. Αυτός λοιπόν ο ψίθυρος, στο Rock Angel πήρε τη μορφή μιας hard rock μελωδίας και πρόσθεσε ακόμα ένα λιθαράκι, στον πύργο της «Ροζέ Αναγέννησης» της Προβηγκίας! Τα 91pts από James Suckling και Wine Enthusiast, έβαλαν το αμέσως επόμενο!
 
Ο Sacha Lichine, μπήκε στη λίστα των καινοτόμων οινοποιών της Προβηγκίας και του κόσμου ολόκληρου, όταν το 2006 απέκτησε το οινοποιείο Chateau d’ Esclans στην καρδιά της Προβηγκίας. Τότε πήρε μια πολύ θαρραλέα απόφαση και θέλησε να κάνει κάτι εντελώς πρωτοποριακό για την περιοχή αλλά και την εικόνα που είχε ο κόσμος μέχρι τότε, για τα ροζέ κρασιά και δημιούργησε το Whispering Angel, σηματοδοτώντας τη «ροζέ επανάσταση», που πλέον μετράει 16 ολόκληρα χρόνια!
 
Η Caves d’ Esclans λειτουργεί σαν negociant αλλά και σαν οινοποιείο και κάθε χρόνο ψάχνει και βρίσκει τα καλύτερα σταφύλια και τα καλύτερα αμπελοτόπια της Προβηγκίας που θα καταλήξουν στην  παραγωγή των καλύτερων ροζέ κρασιών.
 
Για το Rock Angel, τα σταφύλια από τις ποικιλίες Cinsault, Grenache, Rolle, Syrah και Tibouren, μαζεύονται στο καλύτερο στάδιο ωρίμανσής τους και τοποθετούνται σε καφάσια των 10 κιλών, ώστε να μην πιεστούν απο τη βαρύτητα, ενώ κάποια απο αυτά μαζεύονται τη νύχτα, ώστε να μη στρεσαριστούν από τη ζέστη και την ηλιοφάνεια της ημέρας. Στο στάδιο της οινοποίησης καταλήγουν μόνο εκείνα που πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια μεγέθους, χρώματος, ακόμα και σχήματος!
 
Τα αρώματα παραμένουν άκρως ελκυστικά και προκύπτουν από τη μικρή παραμονή, του ελεύθερης ροής χυμού, σε βαρέλι, αλλά και τη φρεσκάδα του ποσοστού που έχει μείνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το δυνατό του όμως σημείο, που το τοποθετεί ένα σκαλάκι πιο πάνω από το Whispering Angel και το κάνει ακόμα πιο ασυναγώνιστο, είναι η χαρακτηριστική οξύτητα και η πλούσια ορυκτότητά του. Θα ξετρελαθείς!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει μια πολύ διακριτική ροζέ απόχρωση. Πολύ κομψή μύτη με αρώματα λευκών λουλουδιών κυρίως γιασεμιού, γαζίας, φρεσκοκομμένης άγουρης φράουλας, κόκκινων μούρων, φραμπουάζ, πλαισιωμένα από μια πικάντικες νότες λευκού πιπεριού.  
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και εμφανή δροσιστική οξύτητα, που ισορροπεί τέλεια την ελαφρώς λιπαρή του δομή, λόγω του περάσματος από βαρέλι και χρήσης batonnage. Κόκκινα μούρα, άγγουρα αμύγδαλα και μια έντονη μεταλλικότητα, χαρίζουν μια μακράς διάρκειας απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Cinsault, Grenache, Rolle, Syrah, Tibouren
Αρώματα Γιασεμί, φράουλα, κόκκινα μούρα, φραμπουάζ, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROCK ANGEL 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με sushi, οστρακοειδή, ριζότο θαλασσινών, spaghetti με καπνιστό σολομό.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}