ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosa Cusiné Cava Gran Reserva - Parés Baltà
Parés Baltà

ROSA CUSINÉ CAVA GRAN RESERVA - PARÉS BALTÀ

  Καταλονία, Ισπανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δεν έχεις δοκιμάσει ΤΙΠΟΤΑ σαν αυτό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το σίγουρο είναι πως δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα σαν κι αυτό. Η ροζέ Cava με το όνομα Rosa Cusiné είναι κάτι το μοναδικό. Η εντυπωσιακή φιάλη περικλείει μέσα της ένα φίνο ροζέ αφρώδες, από 100% Garnatxa Negra (Grenache Rouge) βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Το οινοποιείο ονομάζεται Parés Baltà και τα αμπέλια του είναι απλωμένα γύρω από τα βουνά του Penedes. Ενώ έχει βαθιά ιστορία στην οινοποίηση, καθώς ιδρύθηκε το 1790, έχει τελείως μια εντελώς νέα και μοντέρνα οπτική με 2 νεαρές οινολόγους, την Maria Elena και την Marta, στο τιμόνι. Η Rosa Cusiné φέρει το όνομα της γιαγιάς της οικογένειας Cusiné που είναι πίσω από το οινοποιείο. Αποφάσισαν να της αφιερώσουν αυτό το εμβληματικό κρασί μιας και ταιριάζει με τη δουλειά, τη σοφία, την ενέργεια και τη ζωντάνια της όλα αυτά τα χρόνια. Το Grenache ζυμώνει και ωριμάζει για 3 μήνες με τις οινολάσπες του με συνεχές battonage. Έπειτα ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και παλαίωση για 30 μήνες, κατά την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. 

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει με τις φίνες φυσαλίδες του και τα πολύπλοκα αρώματα του! Αν το βάλεις στο ποτήρι σου σίγουρα θα σε μαγνητίσει όπως εμάς!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ σομόν με πορτοκαλί ανταύγειες.

Μύτη που σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή με τα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα και πετροκέρασο, να μπλέκονται με νότες κυδωνιού και ροδάκινου. Νύξεις λευκού πιπεριού, βουτύρου, γιαουρτιού και προζυμένιου ψωμιού χαρίζουν μια πιο πολύπλοκη διάσταση στο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα, απαλό, κρεμώδες αφρισμό και μια υποψία τανικής υπόστασης. Φράουλα, κεράσι, ξύσμα πορτοκάλι, ροζ γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, φρυγανιά και μέλι συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Επίγευση που θυμίζει φρυγανισμένο ψωμί που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό, Αφρώδες
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Καταλονία, Ισπανία
Ποικιλία Grenache Rouge
Αρώματα φράουλα, κεράσι, ξύσμα πορτοκάλι, ροζ γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, φρυγανιά, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ROSA CUSINÉ CAVA GRAN RESERVA - PARÉS BALTÀ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα φιλέτο τόνου ή με καπνιστό σολομό

Αχνιστά μύδια με σουτζούκι

1 κιλό μύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλόκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σουτζούκι

μια πρέζα κουρκουμά

χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από δύο λεμόνια

ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Καθαρίζουμε τα μύδια από τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε ένα ένα με μια βούρτσα μέχρι να καθαρίσουν καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σουτζούκι κομμένο σε ακανόνιστες φέτες, το γυρνάμε δυο τρεις φορές και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε αμέσως τα μύδια στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το χοντροτριμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την ανακινούμε δυο - τρεις φορές να ανακατευτούν όλα. Επιστρέφουμε το φαγητό σε πολύ δυνατή φωτιά κλείνοντας το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Αφαιρούμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}