Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Rose de Xinomavro 2018 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ROSE DE XINOMAVRO 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Νάουσα
€12,00
10.30
€10,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα ροζέ με τεράστιο μέλλον!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, ο Απόστολος Θυμιόπουλος είναι γνωστός για τα κόκκινα κρασιά του αλλά αν δεν έχεις δοκιμάσει το Rose de Xinomavro δεν ξέρεις τι χάνεις! Για ακόμα μια φορά ο ανατρεπτικός οινοποιός της Νάουσας φτιάχνει ένα ροζέ που δεν προορίζεται να πίνεται φρέσκο, γι’αυτό άλλωστε το βάζει και σε σκούρα φιάλη. 

Το Rose de Xinomavro φωνάζει από μακριά την καταγωγή του αφού τα ντοματένια αρώματά του, σου τρυπάνε τη μύτη από την πρώτη στιγμή. Στο στόμα η ξινόμαυρη φύση του είναι παραπάνω από φανερή, αφού έχει απίστευτη δομή με τανική υπόσταση και τραγανή οξύτητα. Όπως πιθανόν κατάλαβες από τα παραπάνω μιλάμε ξεκάθαρα για ένα ροζέ κρασί που ζητάει φαγητό και δεν είναι μόνο φρου φρου και αρώματα!

Εμάς μας άρεσε πολύ τώρα, δίπλα σε μελιτζάνες με ξινόχοντρο και φέτα, αλλά και μετά από 2-3 χρόνια θα είναι σκέτο ποίημα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο σομόν.

Μύτη εκφραστική με τα αρώματα της μαρμελάδας φράουλα και της τομάτας να κυριαρχούν. Ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλου, κεράσι, σμέουρο, καραμέλα και νύξεις κυδωνιού συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μπουκέτο.

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου, με ανεπαίσθητες, απαλές τανίνες και τραγανή οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με τη λιπαρή αίσθηση. Ώριμη φράουλα, γλυκό κεράσι, καραμέλα, λιαστή τομάτα και πικάντικες μπαχαρένιες νότες γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, τομάτα, τριαντάφυλλο, κεράσι, σμέουρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSE DE XINOMAVRO 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητό τόνο, λιγκουίνι με γαρίδες ή με λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που έχουν έντονα στοιχεία ντομάτας.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ