ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Στροφιλιά Classy Ροζέ 2023  - Στροφιλιά
Στροφιλιά

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY ΡΟΖΕ 2023 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  Ελλάδα
€8,40
€7,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα πολύ γευστικό φρουτένιο ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα από τα πιο διαχρονικά brand στην ιστορία του ελληνικού κρασιού, που σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από άλλη εποχή! Η Στροφιλιά μας συνδέει γλυκά με το παρελθόν και έχει κάνει μια εκθαμβωτική Classy επιστροφή!

Είναι ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της χώρας. Η πορεία της ξεκίνησε το 1980 από το κοινό όραμα δυο φίλων, ηλεκτρολόγων μηχανικών τότε, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη. Μια κουβέντα τους για τα επόμενά τους βήματα, έφερε στην επιφάνεια τη βαθιά επιθυμία τους να ασχοληθούν με το κρασί, αλλά όχι για λόγους βιοποριστικούς. Έτσι και εντελώς ερασιτεχνικά, 2 χρόνια αργότερα φτιάχνουν τα πρώτα τους κρασιά στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το μετέπειτα οινοποιείο τους, που κατασκευάστηκε στη θέση Πατητήρια Αναβύσσου, με την προσθήκη του τρίτου συνεργάτη Βασίλη Βλάχου. Από το 2020 στην ομάδα υπάρχει πλέον και ο οινολόγος Γιάννης Λίγκας. Πολλά μπορεί να άλλαξαν από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, αλλά η Στροφιλιά διανύει πλέον την νέα και πολλά υποσχόμενη εποχή της και αυτό το επιβεβαιώνει ο αδιάκοπος καταιγισμός διεθνών διακρίσεων!

Η Στροφιλιά Classy Ροζέ, είναι ένα blend του μοναδικού Αγιωργίτικου με το κοσμοπολίτικο Gewürztraminer. Και τα δυο καλλιεργούνται στο οροπέδιο της Στυμφαλίας σε υψόμετρο 800 μέτρων. Οι δυο ποικιλίες συναντώνται στη δεξαμενή, όπου συνοινοποιούνται και δένουν γλυκά δίνοντας ένα ροζέ κρασί με χαρακτηριστικό άρωμα καρπουζιού και ασυναγώνιστη φινέτσα!

Τώρα που έπιασαν οι ζέστες, τί καλύτερο μπορείς να σκεφτείς;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει ζωηρό ροζέ χρώμα. Έντονα αρώματα από καρπούζι, κεράσι, καραμέλα, φράουλα, βανίλια και μια φρεσκάδα από γρασίδι και πράσινη πιπεριά.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με δροσερή οξύτητα και αρώματα από άγουρη φράουλα, κεράσι και φρεσκοκομμένο καρπούζι, με απαλές βοτανικές νότες στην επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ανάβυσσος, Αττική
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Gewurztraminer
Αρώματα Καρπούζι, κεράσι, καραμέλα, φράουλα, βανίλια, γρασίδι, πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY ΡΟΖΕ 2023 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πράσινες σαλάτες με φράουλες, γαρίδες σαγανάκι και πίτσα μαργαρίτα!

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}