Μια σπάνια στιγμή στην ιστορία του σαντορινιού κρασιού επισφραγίζεται με την επετειακή εμφιάλωση του Vinsanto 2004 από το οινοποιείο Χατζηδάκη. Ένα κρασί-ύμνος στη γη της Σαντορίνης, στη δύναμη του χρόνου και στο όραμα του Χαρίδημου Χατζηδάκη.
Το χαρμάνι αποτελείται από 80% Ασύρτικο και 20% Αηδάνι, γηγενείς ποικιλίες του νησιού, που μαζεύτηκαν με το χέρι από βιολογικούς αμπελώνες και λιάστηκαν κάτω από τον ζεστό ήλιο του Αιγαίου για πέντε ημέρες. Η φυσική συμπύκνωση των σακχάρων και των αρωμάτων τους, δημιούργησε έναν παχύρρευστο μούστο, που ζύμωσε αργά και ωρίμασε για 16 ολόκληρα χρόνια σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Το αποτέλεσμα είναι ένα βαθύ, πολύπλοκο και συγκινητικά εκφραστικό Vinsanto, που κουβαλά μέσα του την ψυχή του δημιουργού του. Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες οινοποιούς, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.
Το Vinsanto 2004 του Οινοποιείου Χατζηδάκη είναι μια απόδειξη του οράματός του που συνεχίζεται από την επόμενη γενιά: ένα κρασί που δεν φοβάται τον χρόνο, αλλά τον αγκαλιάζει.