ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vinsanto Late Release 2004 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

VINSANTO LATE RELEASE 2004 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€81,90
€71,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μόλις το παραλάβαμε από το θησαυροφυλάκιο του Κτήματος Αργυρού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Vinsanto Late Release 2004 από το Κτήμα Αργυρού αποτελεί μια σπάνια οινική αποκάλυψη και την απόδειξη ότι ο σαντορινιός αμπελώνας, όταν τον υπηρετείς με υπομονή και αφοσίωση, ανταποδίδει με κρασιά συγκλονιστικής δύναμης και βάθους. Είναι ο καρπός μιας επίμονης πίστης στις δυνατότητες των γηγενών λευκών ποικιλιών του νησιού και μια απόλυτα ώριμη έκφραση του μεγαλείου της Σαντορίνης. Η διάκριση platinum που πήρε στα βραβεία Decanter 2025 και μάλιστα με 97 βαθμούς, ήρθε απλά να το επιβεβαιώσει!

Το Κτήμα Αργυρού συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ιστορικότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, με αφετηρία το 1903. Σήμερα, την 4η τέταρτη γενιά της οικογενειακής παράδοσης εκπροσωπεί ο Ματθαίος Αργυρός, συνεχίζοντας με συνέπεια το όραμα των προκατόχων του. Οι αμπελώνες που ανήκουν πλέον στο οινοποιείο αποτελούν κορυφαία σημεία του νησιού, στρατηγικά επιλεγμένα και φιλοξενούν αυτόρριζα, προφυλλοξηρικά κλήματα, με ηλικία που συχνά ξεπερνά τα 200 χρόνια.

Το Vinsanto Late Release 2004 του Κτήματος Αργυρού αποτελείται από 80% Ασύρτικο, 10% Αηδάνι και 10% Αθήρι. Και οι 3 είναι γηγενείς ποικιλίες του νησιού, προερχόμενες αποκλειστικά από υπεραιωνόβιους, αυτόρριζους αμπελώνες της Επισκοπής, με ηλικία άνω των 200 ετών. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν χειρωνακτικά, σχεδόν ένα μήνα μετά τον βασικό τρύγο, και λιάστηκαν κάτω από τον ήλιο για 14 ημέρες, με αποτέλεσμα να δώσουν έναν συμπυκνωμένο και πολύτιμο μούστο. Στη συνέχεια η ζύμωση έγινε χωρίς προσθήκη ζυμών εμπορίου αλλά με γηγενείς, μέσα σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, και κράτησε πάνω από 8 μήνες. Το κρασί ωρίμασε για 3 χρόνια στις ίδιες δεξαμενές, και έπειτα για 16 ολόκληρα χρόνια σε πολύ παλαιάς χρήσης δρύινα βαρέλια (γαλλικά και ρωσικά).

Το Vinsanto Late Release 2004 του Κτήματος Αργυρού είναι ένα πολύτιμο νέκταρ που βρίσκεται στο «θησαυροφυλάκιο» του Κτήματος Αργυρού και εκφράζει τόσο τον τόπο, όσο και την ιστορία του κτήματος. Βαθύ, πολύπλοκο και σπάνιο, αποδεικνύει πως τα μεγάλα κρασιά δεν φτιάχνονται απλά, αλλά καλλιεργούνται στο αμπέλι και περιμένουν καρτερικά στο κελάρι, μέχρι να φτάσει η κατάλληλη στιγμή να τα απολαύσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, σύκου, μελιού, μαρμελάδας πορτοκαλιού και ροδάκινου, καφέ, γλυκό του κουταλιού λεμονιού, καρυδιού και μπαχαρικών.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με βελούδινη υφή και ζωντανή οξύτητα που ισορροπεί την γλυκύτητα. Ξεχωρίζουν οι νότες μαρμελάδας ροδάκινου, πραλίνας καρυδιού και σοκολάτας, με μακρά και επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Γλυκό
Χρονιά 2004
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Αρώματα αποξηραμένο βερίκοκο, σύκο, μέλι, μαρμελάδα πορτοκαλιού και ροδάκινου, καφές, γλυκό του κουταλιού λεμόνι, καρύδι, μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 6–8°C
Παλαίωση 20+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VINSANTO LATE RELEASE 2004 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεμώδη γλυκά, γαλακτομπούρεκο, crème brulee, τάρτα φιστικιού, ιταλικά cannoli, ή με απλά με σταφύλια και blue cheese.

Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

Για τη βάση
– 1 συσκευασία Τριμμένο Μπισκότο
– 90 γρ. βούτυρο


Για την κρέμα του τσιζκέικ
– 400 γρ. τυρί κρέμα
– 400 γρ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ.  Λευκή Κουβερτούρα
– 50 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι


Για την κρέμα λεμονιού
– 150 ml φρέσκο χυμό
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
– 30 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι
– 80 γρ. ζάχαρη
– 20 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε. Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για την γέμιση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα , ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Για τη βάση: 

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας μέτριας ανοιγόμενης φόρμας.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
– Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
– Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}