ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο Ροζέ 2023 - Οινοποιείο Μαρκοβίτη
Οινοποιείο Μαρκοβίτης

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€15,60
€13,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα πολυδύναμο ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το οινοποιείο Μαρκοβίτη θα θυμάσαι πως έχει ένα από τα καλύτερα Ξινόμαυρα στην περιοχή της Νάουσας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το δοκιμάσεις και στην ροζέ εκδοχή του. Ο πρώτος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας, τελικά έχει δώσει πολλά χαρίσματα σε αυτή την ποικιλία!

Ο νεαρός Μάρκος Μαρκοβίτης, επιστρέφοντας από τις οινολογικές σπουδές του στο LVWO Winsberg της Γερμανίας, συνεχίζει για 3η πλέον γενιά το ιστορικό οινοποιείο της Νάουσας και πιστεύει ακράδαντα πως ο οινοποιός πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με την ποικιλία που καλλιεργεί. Η ιδιαιτερότητα του οινοποιείου είναι ο 140 στρεμμάτων ενιαίος αμπελώνας, που φυτεύτηκε το 1972 από τον παππού του και αποτελεί από μόνος του ένα πολύ ξεχωριστό οικοσύστημα. Η παραγωγή είναι συγκεκριμένη και κάθε χρόνο δίνει σταφύλια με δύναμη και εξαιρετική ωριμότητα φρούτου.

Για το Xinomavro Rose 2023, ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ εφαρμόστηκε και μηλογαλακτική ζύμωση. Ο συνδυασμός των παραπάνω έφερε ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα με τη φρουτένια φρεσκάδα της ποικιλίας να υπογραμμίζεται από τον τυπικό τοματένιο χαρακτήρα της, θυμίζοντας την προέλευσή της!

Το δοκιμάσαμε και το αποθεώσαμε με μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και φέτα, τώρα που είναι ακόμα φρέσκο. Είπαμε όμως πως θα εξελιχθεί τρομερά σε 2-3 χρόνια!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό ροζέ με αχνές πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονα τα αρώματα από ροδοπέταλα, κεράσι, αποξηραμένο κράνμπερι, καραμέλα φράουλα-βανίλια και σαγκουίνι, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται και τα τυπικά αρώματα φρέσκιας τομάτας.

Στο στόμα είναι φρέσκο με δροσερή οξύτητα. Έχει μια ελαφρά λιπαρή αίσθηση και τα αρώματα ακολουθούν εκείνα της μύτης, με τη φράουλα και την καραμέλα να υπερτερούν.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Ροδοπέταλα, κεράσι, αποξηραμένο κράνμπερι, καραμέλα φράουλα, βανίλια, σαγκουίνι, φρέσκια τομάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με όλα τα καλοκαιρινά λαδερά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και με ζυμαρικά με τόνο σε τοματένια σάλτσα.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}